Motoristi se dele na one koji su pali i one koji će pasti treće nema.
Jah, baš tako. Poznavao sam tri momka, stvarno dobre ljude, koji su poginuli na motoru (u Tuzli i okolini) a četvrti je imao stravičan udes al je ostao živ (u Ugljeviku). Ovog u Ugljeviku sam upozorio da se ne igra (prešao sa skutera na motor od 100-120 konja) i nedugo potom se zakucao u auto u sred bijela dana i na pravcu - jednostavno nije znao kontrolisati takvu mašinu i tačka. Od ove trojice što su poginula dvojica su sami krivi (jedan je preticao kamion i uletio u "makaze" pa je završio ispod drugog kamiona). Drugi se zakucao u autobus koji je izlazio sa glavne stanice u Tuzli (isto u sred dana, probio je limove na busu pa je motocikl zavšio u gepeku a vozač u komadima koje su odnijeli u nekoliko vreća) - to se desilo na čistom i preglednom pravcu a on je po procjeni vještaka išao više od 200km/h). Treći je poginuo tudjom krivicom sa najboljim prijateljem koji je bio pozadi kada ih je udario kamion.
Imam poznanika (lik u četrdesetim godinama, ozbiljan skroz čovjek) koji je došao do nekog novca i kupio prošle godine baš neki bijesan motor. Uz njeg je naravno kupio i novo profesionalno odijelo sa štitnicima na kičmi i zgloboima, te oklopom za zaštitu rebara, kaciga, čizme, rukavice, ma sve što se može zamisliti. On stvarno ne vozi brzo već se opušteno vozikao i obilazio BiH, nikad ni kazne nije platio. Proljetos se vratio iz Sarajeva, došao u Tuzlu, sve fino i lagano i pažljivo i neka pijana budala s autom izleti iz sporedne ulice na magistralu i gadno ga udari (on je išao 70km/h) i on naravno završi na asfaltu. Opremi koju je imao na sebi mogao je da zahvali što je prošao samo sa malo težim povredama (par gadnih lomova, potres mozga, uboji...) al ništa ozbiljno. Poenta je što se čak i najpažljivijem vozaču kad-tad mora desiti sranje a on se nema čime zaštiti (čak ni odijelo ne šiti 100%). Motor je opasna mašina i treba je se kloniti, posebno ako dopadne u ruke neozbiljim i nesavjesnim ljudima. Dok sam studirao u Tuzli (o0d 2004. do 2008.) samo u gradu na motociklima je poginulo 14 momaka i djevojaka (tu ne brojim one koji poginu na skuterima a i njih je bilo 7-
. Moj poznanik je inače prodao taj motor kada se malo oporavio i nedavno je kupio auto, kaže nikada više neće sjesti na motocikl.