Claas

Kod mene je takav na Dominatoru vidno iskokan odradio još 1.5 sezonu, cca oko 700 k.j dok nije skroz opaučio.Imao sam nov spremljen ali me mrzelo da ga menjam jer je baš ozbiljan posao.Na Lexiju se lakše i malo brže menja.

Da, može on još neko vreme da ide što dosta zavisi od pozicije kaiša i tipa nosača španera. Ako je glavni kaiš u pitanju, njegov španer je na jakom nosaču (obično je osovina pričvršćena na zvono motora-izlaznog reduktora) pa može da istrpi. Ali recimo ako takav remen ostaviš na pogonu sečke ili negde gde je slabiji nosač španera... a joj, a joj.

Jeste glavni, on gonja prenosnu 'sovinu koja pokreće bubanj a sa bubnja ide biter i sve po redu.
Ne ide sa motora direktno na biter već je rasterećeno i podeljeno na obe strane.

Jeste, i ubaci se good yaur, comtinental, denlop i ostale kineske kopije. I kad onda opauči i namota se pod drugo remenje pa napravi daru bubamaru! 🙃

Vidi i originalno setovano Claas remenje nikad ne bude kako treba, uvek jedan duži i ne možeš ga našpanovati kako treba pa ni da se dereš a košta poprilično bezobrazno.

Nazad
Vrh