Claas

Verovatno jeste. 🤣 Najgore mi je bilo kada se zapuši sito AC pumpe tokom dana u sred žetve.Napolju 50 a na motoru jaja da ispečeš, ćebe ili bunda preko motora pa nekako priđeš i odradiš.Sledeća j.bačina je kada spadne lanac spirale(top)bunkera pa moraš da uđeš unutra, rasklopiš zaštitu i namestiš lanac a unutra kao u rerni a da bi ušao moraš da se provučeš kroz vratanca na poklopcu bunkera a da ih ne skidaš već na brzinu.

Jednostavno velika remenica ne sme da se klima gore dole, napred nazad je o.k jer mora da živi u damperu.Nije poželjno da curi na pakovanju, ulje se sipa namensko sintetičko ne ide sae 90 koje većina sipa.Kada se motor ugasi ne sme ništa da zakucka i zazvecka.
To je onako brzinski čisto za proveru stanja.
Ako nešto zvecka kad se gasi dobroooo proveriti da li je do toga. Tako je meni na averu kad se gasi zazvecka nešto, kao da drobi. Uzeo ja nov ležaj koji nije ni malo jeftin. Majstori raskupusali sve, zamenuli, sastavili. Ajde da probamo, ono opet se čuje. Stavi majstor ključ na maticu i proba rukom malo, kad ono krcka u alnaseru. Ne vraća bendiks do kraja i zakrči kad se ugasi....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Kad vec pominjete zveckanje pri gasenju i zmaja.. Zmaja kad gasis ako nista ne zazvecka onda znaci da nije ni radio 😂 😂 😂

Јел вам испао овај мотор при спуштању или нема држаче мотора па директно лежи на шасији комбајна? Ала је картер олупан ко керећа шерпа.

Verovatno jeste. 🤣 Najgore mi je bilo kada se zapuši sito AC pumpe tokom dana u sred žetve.Napolju 50 a na motoru jaja da ispečeš, ćebe ili bunda preko motora pa nekako priđeš i odradiš.Sledeća j.bačina je kada spadne lanac spirale(top)bunkera pa moraš da uđeš unutra, rasklopiš zaštitu i namestiš lanac a unutra kao u rerni a da bi ušao moraš da se provučeš kroz vratanca na poklopcu bunkera a da ih ne skidaš već na brzinu.
Al kad sam povadio gurace slame , zivot je tri puta laksi. Sad je samo robija ,nije strasno.

Nazad
Vrh