Claas

Dominator 98 ,jako jako sporo spusta petoredni adapter. Prije je to bilo samo dok je hladan , sada i kasnije. Dize normalno. Psenicni normalno. Vrv sigurnosni neki ventil zbog tezine ? Gdje gledati?

To se podešava.Sa desne strane na samom razvodniku postoji vijak za podešavanje brzine reagovanja.Malo je glupo i nezgodno, matica za ključ 13 se popusti a u sredini imaš crvić za imbus 5 ili 6 ako se dobro sećam pa putem njega podesiš brzinu spuštanja.Ja sam kod mene podešavao posebno za žitni heder i posebno za kukuruzni adapter.
P.S.Jedan vijak je za podešavanje brzine ulaznog grla a drugi pored njega za podešavanje brzine vitla na žitnom hederu, da se ne zezneš.

Aauuu, svaka čast. Treba imati i vremena i živaca za ovakav poduhvat. Nego za čega je taj bubanj i korpa na njemu?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

To je kombajn spreman za rad pirinca/rize.
Ima nekoliko delova na kombajnu koji imaju specijalne i specificne delove koji se koriste samo u usevu pirinca.
Pirinac se vrsi zelen, a zrno je zrelo. Izuzetno tesko za izvrsavanje.

Ide kao mecava,imao je moj komsija,samo sto je na 4000 sati ima defekt pa je morao da menja motor. Ali to je do ljudskog faktora.

Koliko lexion ima ecu elektronskih upravljackih modula , dali moze da radi bez njih i kolika je cijena svakog ? Mozda je to pitanje koje bi trebalo da postavimo kad se odlucujemo za kupovinu koristenog lexiona?

Ne može da radi jedno bez drugog.Postoje prostija i složenija jedinica sa štampanim pločama i bez štampanih ploča kao što je na Megama i Dominatorima

Lexioni imaju IMO i posle CEBIS, a sad CEMOS.
Cebis se najduze upotrebljavao, od 400 serije pa sve do 600/700 serije.
Sve na kombajnu je pod upravljackim jedinicama, modulima, a sve njih povecuje preko can bus magistrale jedan od gore pomenutih sistema.
Dakle upravljanje ventilima, i el. motorima se vrsi preko glavnog racunara. Heder ima svoj modul, sita imaju svoj modul, svaki pojedinacni segment kombajna ima svoj modul.
Najcesci problem je u stampanoj ploci koja je do serije 600/700 iznestena izvan kabine, lepljena iz tri sloja i sklona kondezu. Taj kondez je najveci problem. Stvara mikro kontakte i dolazi do kratkog spoja. Pregori ploca i onda mora na reparaciju. Instalacija je po prilicno kvaliterna, ali se mora voditi racuna i paziti na preporucene osigurace i releje.

Najmanji model sa najmanjim kapacitetom i propusnom moći.Ne može se od njega očekivati da leti, budite realni ali kombajn je zverka.

Nazad
Vrh