I kod mene na Leksionu je taj famozni Perkins a ima i još članova foruma koji imaju Leksione sa Perkinsima i ne žale se na njih.
E sad upoznao sam silom prilika i ljude koji imaju ozbiljne probleme sa tim motorima a kroz priču i razmenu iskustava sve je posledica naših nestručnih majstora i neznanje uopšte.Meni su trebale informacije jer sam radio generalnu kod mene i čuo svašta pa sam kontaktirao dosta ljudi koji su isto to radili na svojim kombajnima i kod većine su se javljali jedni te isti problemi.Sa kombajnom sam dobio sažet priručnik motora u kojem lepo pišu one najjosnovnije stvari koje se tiču zazora ventila, zamene ulja, rada u prazno...a koje i naprave seks bez potrebe.
Jednom su na svakih 100h rada odlazili izduvni ventili, znao je za jadac pa je skidao non stop glavu, delove iz originala pa zamenske pa ove one i ništa, opet isto.
Na kraju sam mu poslao šemu podešavanja zazora ventila, oni su ih podešavali pogrešno kao na S46 motoru pa su bili malo više pretegnuti, jbg nisu znali i odmah problem.
Takođe piše da motor ne sme da radi u praznom hodu i leru već da se prži.Dizne da se kontrolišu redovno jer ako neka propiša napraviće pi.dariju kao kod mene što se desilo...
Nema logike da dođu iz uvoza sa 4, 5, 6, 7k sati ispravni i čim krenu ovde da rade odmah ne valjaju, znači ne održavaju se pravilno.