Claas

Cipu to tako ne može.El.kontrola ti neće dozvoliti da radiš na nižim obrtajima motora tj.pištaće stalno a u kukuruzu taj kombajn leti,ide skoro duplo brže nego u pšenici pa razmisli malo o tome.Slobodno radi na 600 obrtaja i ne beri brigu oko loma.
Kameni eto me prvom prilikom. :osmeh:
 
Ovako izgleda kombajn posle danasnjeg kosenja slacice.

B9MPPeT.jpg
 
Jeste nezgodno ali opet može da se prevrne kabina i priđe sa te strane a može i da se skine poklopac iz bunkera za prilaz sa druge strane.Na Megi je motor na istom mestu ali je prostor skoro pa duplo veći i može da se radi komotno bez diranja kabine i otvaranja poklopaca.

Kako se prevrne kabina,i na šta treba paziti kad se to radi ??
Nisam imao potrebe za tim ali nikad se nezna..

Inače imamo 98Sl več 5 godina,kombajn je super ali taj motor iza kabine u tako malom prostoru katastrofa...Kao da ga nisu mogli razvuč 50cm prema iza i bilo bi puno komontnije..Isto tako motor zatvoren haubom,kad otvorim haubu odma se motor manje zagrijava..
 
Postoje 4 šrafa koja moraju da se odvrnu.2 su dole kod platformi tačnije jedan je odmah kod ulaznih vrata a drugi na suprotnoj strani kod akumulatora i oni su m12 za ključ 19 a druga 2 su iza kabine kada se podigne poklopac iznad motora sa leve strane postoje 2 rupe kroz koje se stiže do m8 šrafova koji drže kabinu.Uglavnom svi i voze sa podignutim poklopcem jer toplota nema gde da ode pa to utiče na grejanje motora.Na Megama postoje dodatni otvori na poklopcu pa ne mora da se otvara tokom rada.
 
I kod mene na John deere je motor na mnogo. malom prostoru, turbina i anlaser se moraju skidati iz bunkera, katastrofa.
 
Prave vise njih i jedan iz NS i CeHid iz Zrenjanina, ali samo klip, bez nosaca i bez opruge. I ja sam u potrazi za istim klipom. Ima polovan, ali traze 500€.

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока
 
Ima u Temerinu 0638559108 ako sam ga razumeo ,pravi nove klipove.

Svaka preporuka za tog coveka. Meni je pravio jace-deblje hidraulicne klipove za NH traktor i prezadovoljan sam sa njegovim radom. Traktor je sa njegovim klipovima odradio ako se dobro secam 3 godine i nikakvih problema nije bilo a i cene su mu sasvim OK.
 
Kako treba da stoji ovaj mali limcic,dali neko moze da mi posalje sliku.u pitanju je claas adapter
 
Znam samo da se kod zmajevih beraca taj deo zove odbijac.Pa probaj gde nabaljas delove pod tim nazivom.
 
Problem je u tome sto su istroseni jako,pa ne znam dali fali samo deo koji ide prema dole ili fali i od duzine.Zato bi mi dobro dosla slika ako neko ima takav adapter a ti odbijaci da su citavi.
 
Nazad
Vrh