Claas

Поздрав. Да ли је неко мењао семеринг радилице где су погонске ременице на доминатора 66 перкинс мотор

Tako je, 65.000 se ceni, danas sam proverio.
Danas ipak zamenjen fiksni heder za sklopivi.Ne može onaj od 6m u dvorište niti do većine njiva.

To mu je i mera 🙃
Nisam hteo puno da pametujem, ali sa 6 m hederom bi bio vrlo spor u iole jacoj psenici. Kombajn kao kombaj je dobar, ali mu fali snage za 6 m. Kod mene na 270 ks je nekad 6 m puno, a u vecini slucajeva je tacno kako treba. U principu secka je ta koja nosi najvise snage. Ako je izvrsno telo dobro (APS, sine doba i korpa) onda nema problema. Taj kombajn se vozi tako sto se gleda rastur na sitima. Na slamotresima nikad nisam primetio da ima iole ikakvog rastura. Jos ako su 3D sita onda je jos bolje.
Najvece "mane" te serije Lexiona su elektronika i menjac motora. Na te dve stvari treba posebno obratiti paznju. I naravno zadnji rukavci. Prilikom voznje izbegavati maximalno motanje i bezati sto dalje od razora, a ako bas mora samo sto mekse preko njih i sto praviji tockovi. Zadnje felne hoce da malo pucaju. Obavezno pregledati sve "tihe" blokove, lezajeve na slamotresima.

Jel pravio neko dodatnu kutiju za duvaljku?
Ja na lexionu jedva spakujem malu vilager kod alata.
Probao sam ledjnu stihl i oduševio se ali nigde mesta za nju...

Ne kazem da ima potrebe za njom ali jednostavno radi bar 5x bolje i sa ne normalnom kolicinom vazduha. Odradi se bolje i brze

Nazad
Vrh