Claas

Ima delova za Kamins na stanju i više nego što se misli. A da je potrošač i nije baš. Case 1640 oko 10 lit/kJ 2-3km/h u ovogodišnjoj pšenici gde je bilo slame kao nikad. Cumins 5.9lit.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Koliko sam primetio kako se svi hvale sa potrosnjom, to jest nepotrosnjom, ja tacnoo vise ne znam koji motor najmanje trosi.
Kazu prvo JD trosi nenormalno, od njega svi manje trose. Ja zamenim za Mercedes, kad ono isto, pa za FPT od 6 i 4 cilindra kad ono oped isto.
Ima li jos koji da se proba :unsure:
A tek kad pocnu da pricaju o potrosnji kombajna potpuno se obeshrabrim. Skoro da proizvode gorivo, a ja nikako ispod 15 l/Ha.

Kod kolege na JD T550 po bordu 32-35 l/sat, e sad vi možete bolje znati ostali koliki je učinak na sat sa 6,2 hederom oko 5 km/h.

Pre nego sto sam poce kositi pitam drugara koji ima 420 lexiona za potrosnju, kaze kao upaljac! Moj u jecam od 3,5t/kj polegnut sav, 15l/kj u glavu! Zajeban neki upaljac 🤣
Samo sam jedan dan bio ispod 10l, pokosio 24kj stalo 220l. Svaki dan kad zavrsim punim do kraja tako da je sada 10l bila tesko dostizna cifra!
Ejjj de si OM 352 🤣😂

Jao, da mogu 100 lajka za ovo om352. Merkator 75 u mestu trosio oko 8-10l/ha, sa setnjom oko 15l. A valjda se vrteo na 2800. Tukano sada trosio 21 u mestu, 25 sa setnjom. Mada tesim se kad kazete nikad gora godina. I da sam hteo nije moglo brze, slama jaka, a vlaga 9-10. Ako ima divljeg ovsa negova slama skroz zelena, lomio sam kosu jednom. Od ovsa prskao samo semensku, ostalo nisam. Na ove cene nisam nasao racun...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Pre nego sto sam poce kositi pitam drugara koji ima 420 lexiona za potrosnju, kaze kao upaljac! Moj u jecam od 3,5t/kj polegnut sav, 15l/kj u glavu! Zajeban neki upaljac 🤣
Samo sam jedan dan bio ispod 10l, pokosio 24kj stalo 220l. Svaki dan kad zavrsim punim do kraja tako da je sada 10l bila tesko dostizna cifra!
Ejjj de si OM 352 🤣😂
Strpi se, videćeš u suncokretu i kukuruzu.
Ipak je opterećenje veće u pšenici i ječmu a i sporije se vozi

Šurak takođe sa JD-om 13lit/kj uključujući i put do njive (njive pravilnog oblika i veće) pri nekih 4km/h sa uključenom sečkom i klimom, kipovanje u hodu i minimalan rad u mestu. Na malim njivama, nepravilnog oblika...... potrošnja ide i do 20lit. J.D. 2056
Ali i on ko i Sale kaže, samo nek ide.

Nemamo taj problem, ali imamo loma. A radimo kulture u kojima je lom čist minus.

Imali smo Deutz 35.80 pre 1640. Jeste bila kabina na sredini ali ipak džabe.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Jes manja mu potrošnja ali je i komplikovaniji (koliko sam video) i slabiji mu je lim. A kod JD-a je sve jednostavno, (bar kod serije 20-22) pristupačno, sve se lako rastavlja (maltene ni radapciger ne treba) i lim je bećarski. E sad ko šta voli.... Al da ne može sve biti dobro na jednom kombajnu, ne može. Zato i ganjam Zmaja dok se ne napravi idealni kombajn... :haha:

Treba naci odrzavan kombajn, ali mehanicki ne da je estetski kao lutka. I obavezno sa dobrom kabinom i klimom, ovo ostalo je manje vise sve.
Za tri godine morali smo stati mozda 3 puta u njivi samo, senzor pritiska ulja i potrosni dijelovi na adapterima. To je ono sto je bitno.
Jeste los je lim i malo lomi(rijesilo bi se reduktorom i to), ali za 15k eura sa oba adaptera ne moze bolje.
Nadji slike od 2680 i pogledaj malo slike oko motora i ispod stranica, neces naci jednostavniji kombajn.

Moguće. Nepoznat mi 2680, tj jaaako davno smo šarafali po njemu (majstori započeli posao pa je zapelo kad nisu znali da je levi navoj na radilici), ali ipak je taj model u kategoriji serije 11 kod JD-a. A DF 35.80 je više kao JD serije 20. Zato sam i uporedio njih po pitanju komplikovanosti jer su manje više iste kategorije.
Nego da mi više ne idemo u off. Svi su oni dobri kad idu (kada se dobro održavaju) i kad su im dobro zadihtovane kabine, ispravne instalacije i ispravne klime. Ostalo su nijanse.

Strpi se, videćeš u suncokretu i kukuruzu.
Ipak je opterećenje veće u pšenici i ječmu a i sporije se vozi

Ma bice to dobro, mislim vec jeste, dok sam ovladao masinom i razbio strahove 😂

Ali jecam je bio beto, njive nepravilnog oblika i dva totalna spica! Zna @talianu sejao je te njive. Druga stvar sto nisam mogao da uradim kalibracinu hedera i potpuno bez nivelacije i Auto Contoura sam radio prvi dva dana, to su indijanska posla sa hederom od 5,4m.

Nazad
Vrh