Claas

Markane ti delovi idu samo iz originala ako misliš da budeš miran.Hardijev zglob nisam menjao ali jesam taj remen vršalice i platio sam ga 350 e iz originala.Namontiran, podešen španer kako treba i više nije diran.
Grunt evo ja ću reći da sam ove godine dao 2000 evra keša na neplanirane kvarove koji su se desili uz put plus planiran izdatak za pripremu i pregled pred početak sezone.Majstore ne plaćam, sami sve što bi rekli karičimo.Ne štedim na remenju, ležajevima i uopšte delovima, uglavnom uzimam sve iz originala jer hoću da sam miran duži vremenski period kad nešto namontiram.
 
Evo jacu da pisem o kvarovima. Ove godine za sad jedan jedini kvar i to na hederu. Kombaj do sad ni jedan jedini kvar osim prosle godine sto je jedno crevo od hidraulike moralo da se zameni.
Zadnjeg dana soje poceo da brljavi heder sa automatskom regulacijom obrtaja vitla, to jest ostavio obrtaje na 4,5 km/ha. Samim tim nismo mogli vise da vozimo kombajn punim kapacitetom vec smo bili ograniceni brzinom vitala.
U pitanju je ovaj sistem elektro motora sa reduktorm.
Prvo sto sam pomislio da je nesto do struje, ali defektazom smo ustanovili da je kvar mehanicke prirode.
Odvrnuo se jedan pinjon koji je mehanicka zastita da taj cilindar ima odredjeni hod napred i nazad.
Uglavnom stvar je resena za 3000 dinara. Trebalo je ostrugati plasticni komad u ubliku sesira koji ima navoj unutra i napolju. Sve u svemu od 850 e se doslo do 25 evra.
Nadam se da ce ova sezona zavrsiti na ovome.
 
Поштено колега од тебе сам тако нешто и очекивао...Али мало дискусија на ту теме уопштено Комбајни,Трактори,прикључна механизација.
 
Dao sam zmaj 171 kao ulog od 25000
Pa kroz tri godine vratio Raci jos 55000
Skidamo godišnje 500-700 kj
Otplatio se sam
E, vidis sad je sasvim druga prica! Prvo nisi naveo da pored tvojih 125 kj imas usluge jos za 700 kj, tako da si sad jasniji i razumem potrebu za takvim kombajnom a i dalje tvrdim da je totalno neisplativo voziti Lexiona za povrsinu do 200 kj bez usluga osim u slucaju koji sam naveo da imas novca i da ne znas sta ces s njima!
 
Meni za 7 sezona najveći ulog bio prednje gume, pre 4-5 godina leva, prosle godine i desna po oko 1200€
Lezaji svake godine pred sezonu 200-300€
Remen mislim da nisam 2 godine promenio
Ove sezone lezaj na kretači, pukla kosa koju nisam 7 god pipnuo, imao sam spremnu novu i nastavio za pola sata.
Skinuo sam dva intenzivna dotresaca iznad slamotresa u kukuruzu, plastika neka pukla pa cu na prolece staviti nove.
Senzor polozaja sečke 5500 din
 
E, vidis sad je sasvim druga prica! Prvo nisi naveo da pored tvojih 125 kj imas usluge jos za 700 kj, tako da si sad jasniji i razumem potrebu za takvim kombajnom a i dalje tvrdim da je totalno neisplativo voziti Lexiona za povrsinu do 200 kj bez usluga osim u slucaju koji sam naveo da imas novca i da ne znas sta ces s njima!


Ukupno toliko skinem sa svojim.
Ja bih ga uzeo i da radim ukupno 300kj bez obzira na isplativost. Moje mišljenje. Mnogo je bre lakše. Ne mora se sve isplatiti kroz pare i druge stvari se broje
 
Ee kad bih ja imao toliko para znao bi koj kombajn bi kupio iz cuga,ovako teram sta imam

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Radi se o kvalitetu i brzini rada i mojim ledjima!!
Imam 125kj u gazdinstavu plus usluge.
Ne mnogo manje povrsine su ranije bile u pitanju sa zmajem sa razlikom da su ruke svaki drugi dan bile do ramena prljave a jaja mi se po zemlji vukla...
Ајде немој да претерујеш...Квалитет који ради једна рецимо Мега ништа није лошији од тог лексиона. па чак ни било који други бренд исте величине. Чак шта више и те меге могу много да ураде за један да...За 125кј и више него способна да спичи то за два три дана посла по култури...требали ти брже...

Да не причам о исплативости економској радити са таквом машином мале површине...

Рашо гледај МЕГЕ имаш их пар по огласима ту 2000 и неко годиште, то су одличне машине за твоју површину и више него одличне...
 
Tako jedan kod nas uzeo MF-a 7345s eno stoji u dvoristu ne radi a njim nista,posto je preko kaze radniku sto ga ne upali i provoza kroz selo a ovaj tesko da moze presirok je za nase puteve ali bitno da je ogroman da kaze selo vidi ovaj sta kupio i sad stoji kao ukras

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Koji lexion bi bio paritet megi 204 ?

Moje razmišljanje za nabavku kombajna je da se uvijek kupuje veće/jače nego što ti trenutno treba. Pošto kupujem polovno nema ogromne razlike u cijeni jačeg i slabijeg, a Iako bi taj kombajn radio možda 100-150 hektara godišnje najbitnija stvar jeste da će to uraditi brže i neće nabijati toliko radne sate. Samim time imam više vremena za popravku iznenadnog kvara, bez da nešto pati iza.
Također, mislim da pri nabavci treba razmisliti i kako, tj. da li će se ta mašina u budućnosti moći prodati ? Hoće li biti kupaca za istu ? Stvar je da se i kod nas proizvodnja ukrupnila, što do prije par godina nije bilo tako, i ići će još, tako da su prijašnji mali proizvođači radili oko 5ha, a danas mali proizvođač radi 50 ha, tako da ne znam tko će kroz narednih 5-10 godina uopće kupovati manje kombajne.
 
  • Like
Reagovanja: SDF
Nazad
Vrh