Claas

zrine892 je napisao(la):
Jel bučan u kabini zato sto je motor iza kabine ? Ajd jel ima sliku da vidim kako izgleda to kako su ga stavili iza kabine :ppozdrav:
U kabini se slabo cuje,nije nimalo bucan motor mb od 220konja.Druge slike nemam.

@stanisa,nemoj da se ljutis sto cu ti reci al neko te gadno natego za godiste tog kombaja,ona gore 108 je otprilike tog godista,koliko si ga platio
evo fotka za zrineta,u kabini se cuje samo ventilator
1zd0xfc.jpg

danger je napisao(la):
@stanisa,nemoj da se ljutis sto cu ti reci al neko te gadno natego za godiste tog kombaja,ona gore 108 je otprilike tog godista,koliko si ga platio
evo fotka za zrineta,u kabini se cuje samo ventilator
1zd0xfc.jpg
Kombajn je kupljen od glavnog importera Claas a iz Svajcarske.Sa carinom je izasao izmedju 30-35000e.Neznam tacno,posto ja nisam u Srbiji.

:D hvala momci...stvarno je zanimljivo..A kako se vidi da li je bunker pun ? Jel ima neko upozorenje o napunjenost bunkera 25%-50%-75%-100% ?
Kako se održava motor tijekom sezone ? Dali se samo ispiruje hladnjak i filter ?

samo ti se cini da je mali na slici,kao zmajev je velicine,Zrine vidi se na slici staklo i bunker,a imas i na kabini staklo tako da se vidi kroz motorni deo u bunker iz kabine,ima svetlo u bunkeru kad je gore poklopac spusten a kad je otvoren normalno dan,ako neces da okreces ledja a ja neokrecem imas u kabini lampice 70% i 100%,kad se 100% upali ako je poklopac dignut moze jos dosta da stane tako da ako si negde na pola njive stizes do kraja,ja sam merio u psenici i stane 42 metera a mozda i 43,a tek maxi......uglavnom dva kipovanja i zmajevka puna,sa motorom nemas nikakvih problema oko odrzavanja,jedino hladnjak jednom nedeljno izduvam al ne zbog grejanja motora vec zbog klime zato sto ventilator motora hladi i klimu pa kad se nakupi malo prasine na motorni hladnjak onda klima nema dobar protok vazduha kroz sace i nece da radi jer bude prevelik pritisak u sistemu,jednostavno se izduvava evo fotka samo sto je od klime a motorni je u rupi pa se nevidi,dignes od klime i onda radis oko motornog kako oces
sgn6kl.jpg

svi dominatori i mege i medioni imaju motor iza kabine, za tucana nisam siguran...
uglavnom je kabina odvojena, pa nema toliko buke, bilo bi bolje da je motor skroz iza, bio bi i pristupacniji, ali pomeranjem bunkera u nazad su dobili na boljem rasporedu tezine, tako da nema potrebe za tegovima... bar ja tako mislim...

I meni se ucinilo da je kabina na toj 106-ici rucne izrade pa sam zato i okacio slike od 108-ica ali opet previse je dobro odradjena kabina da bi bila rucne izrade..? :cao:

@danger
Da li je motor sa slike OM 366?
I da li neko zna koje su razlike izmedju OM 352 i OM 366? Koliko znam, oba imaju po 160 KS na kombajnima...

motor je odmah iza kabine al je dobra izolacija uradjena i do motora i unutar kabine tako da uopste nije bucan,ustvari necuje se uopste,na zmaju je nazad pa i pored zatvorenih vrata se dere,motor je kod mene 352A 150ks,a mislim da je 366 170ks,zasto kabina izgleda previse dobro,pa svaku je kabinu napravila ljudska ruka bilo fabricki ili naknadno(kasnije),vidjao sam dosta takvih kabina i verovatno neka firma preko radi za modele bez kabine koji hoce naknadno da je ugrade,u svakom slucaju neka kopija 78 88 98 108 svejedno,bitno da covek nije u prasini,sto se tice jos motora deluje malo nepristupacan al je sve pristupacno,jedinoooo je problem nedaj boze da krepa anlaser kad je vruc motor pa se mora cekati da se oladi inace se ispece covek ziv,tu na slici je pran motor(kombaj) pa je skinuto crevo vazduha od turba do bunkera i vise creva klime inace je sve na svom mestu,om 352A prava masina i mali potrosac

Stoji to za kabinu, tako nesto je i meni padalo na pamet!
Podatak za kombajn ZMAJ 162 tj. za motor OM 352 A je da ima 158 ili 160 KS a drugar koji ima Dominator 88 '95. rece da ima na njemu motor OM 366 i da isto ima 160 KS pa me je zato zanimala razlika?
Kod nas na kombajnu malo drugacije izgleda ventil dekla pa mi se zato ucinilo da na slici nije OM 352...

Mega je 97g ima heder 5,10m, kupljenA OD Ace iz Klenka.Inače uvezena iz nemačke po naručpini. Uvežena 2009,Imala 2700moto časova
20zxwdw.jpg
8xvitt.jpg
22nnye.jpg

lepa nema sta... ima i sad jedna 204 kod njega, ali je malo izudarana, i u losijem stanju, reci mi koliko te je kostala naravno posalji mi na PP... :ppozdrav:

Video sam je ja juce Srdjanova je u boljem stanju mada ima odlican heder kao da nije od njega malo je radio a za cenu ga nisam ni pitao :cao: ::lose::

Nazad
Vrh