Claas

Jel zna neko gde bih mogao naći polovan klip od hidraulike za Dominator 108 SL Maxi? Ili ako neko od članova ima da proda nek mi javi na pp.
Imam dva na kombajnu a treba mi treći...Prečnik klipa je 55 mm

Bezi bre!Pa za 450 e dva nova ces kupiti.Za tanjiracu moju 50 mm klipnjaca sa busenjem i varenjem duzine 50 cm za novu mi traze 55 e.Razmisli ti o novom

Upasuje se, ima i kod Novaka na Bubanj potoku stariji tip od DO85 malo je drugacije kacenje. Ja sam uzeo 3 klip za 400e (nov je preko 1000e)znam da je puno,ali hteo sam da sva tri klipa budu ista,uzeo sam tezak adapter i treba mi opruga i na trecem klipu. Mislim da i ovi sto prave po meri uzmu blizu 300e,ovaj je bar original i uvek mogu da ga prodam za te pare.

Upasuje se, ima i kod Novaka na Bubanj potoku stariji tip od DO85 malo je drugacije kacenje. Ja sam uzeo 3 klip za 400e (nov je preko 1000e)znam da je puno,ali hteo sam da sva tri klipa budu ista,uzeo sam tezak adapter i treba mi opruga i na trecem klipu. Mislim da i ovi sto prave po meri uzmu blizu 300e,ovaj je bar original i uvek mogu da ga prodam za te pare.

opruga na klipu u kukuruznoj adaptaciji neigra nikakvu ulogu,klip se stavlja da mu bude lakse nositi i dignuti tezak adapter a opruga se ionako blokira

Ja sam mislio da ta opruga sluzi da amortizuje teret. Onda moze bilo koji klip koji ce da pomaze dizanje,samo da se upasuje.

opruga sluzi u psenici polegnutoj i soji gde se kosi do zemlje kad se spusti adapter na tepsije do patosa i bukvalno ga guras po zemlji onda na tim oprugama adapter pliva gore dole kopirajuci teren,sa desne strane na grlu imas tabelu zazora kako se podesava zategnutos federa da bi taj plivajuci polozaj radio kako treba,usput malo potpomaze amortizovanju pri voznji lenijom kad je dignut heder(zitni zato sto je lagan pa skakuce),a kukuruzni adapteri zbog svoje tezine sabije feder do kraja zadnjih brezona tako da nemaju ulogu a i kukuruz se nevrsi sa spustenim adapterom do zemlje da bi se gurao po zemlji nego se nisko nosi,neki modeli starijih tipova adaptera su dosta niskonoseci pa i pri maksimalnoj podignutosti ako su vagasi po lenijama moze tarup da zapne dole(kod starijih modela koji imaju tarupe) pa se zato montiraju originalne blokade na zadnje brezone pre kacenja adaptera i onda u transportu moze mnogo vislje da se podigne

- - - - - - - - - -

evo nadjoh sliku....
2mxpppc.jpg

Nazad
Vrh