talianu
Član
Ja ga posedujem od 2010. Kod mene je uradio 900 rh časova koliko je to kj ili ha ne znam.Kombajn je star ali je kvalitetatn tako da 200 kj godišnje bez problema uradi, moj je rever-matik nema rikverc na ručici menjača nego nego stisneš kvačilo ides napred stisneš drugi put ides nazad,za sada radi ali te savetujem da izbor pada na običan menjač.Odustao sam od kupovine Claas Mercatora 75 kojeg sam gledao neki dan, ali sada imam u ponudi povoljno Claas Dominator 85..E sad, ima li neko iskustva sa tim? I kako su se uopste pokazali ti kombajni? Reklo bi se da su iz nekog razloga veoma rijetki? U sirem podrucju oko mene ja ne znam da ima bilo ko takav kombajn, a na sajtu za prodaju vidim svega dva takva kombajna i stoje vec duze vrijeme..
Imao sam problem sa varijatorm vožnje dobio je luft pa je zezao.Pitao sam u Almeksu za nov cena je bila nešto preko 500000 din tako da je jedan majstor udesi plastičnu čauru kao kod 76,86... I radi bez greške.Od ostalog standardni problem kao kod svih,ležajevi remenje,noževi.......
Po meni najveća mu je mana kabina I udobnost tu se vidi da je deda ko da se voziš na rikši.
- - - - - - - - - -
Nisam primetio da nešto fali ,imaju mazalicu redovno se podmazuju I teraju tako.Mislim da su problem caure na polugama od ladje
Imao sam problem sa elektro ventilima od hidraulike ali sam to premostio I napravio srpski omiljeni system čista mehanika otvara I zatvara dovod ulja.