Miladin n evo na sledecem linku mozda i nadjes sta ti treba http://selm.com.ua/katalog-selhoztehnika/index.php?typeauto=claas&mark=lexion
Hvala druze...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Miladin n evo na sledecem linku mozda i nadjes sta ti treba http://selm.com.ua/katalog-selhoztehnika/index.php?typeauto=claas&mark=lexion
gde se tacno nalazi reducir na orbitrolu? jel moze da se vidi od spolja ili mora da se prvo skine nesto da bi se doslo do reducira?Pa trebao bi da imas fabricki na ulazu u orbitrol na dovodnom crevu od pritiska sa pume sto ide vec namesten reducir gde se manometar samo usteka
Da. Imas ih svuda na netu garavih.Da plane mislis 500 serija ?
Npr da ima oko 2000sati +-
izvinjavm se da se ukljucim u temu. Gdje na dominatoru 86 stoji filter hdraulicnog ulja.Ja ti necu remontuj ili ne ali koliko sam cuo te remontovane ne rade dugo, kod nas prodaju i te parker (njemacka) , skines katalog pogledas koji ti model treba i prije kupovine izmjeris kapacitet stare pumpe ako nemas neke podatke.
Po novom pumpe oznacavaju u cm3 po jednom okretaju, ove parkerove zupcaste rade od 800 do 3000 o/min tako da podatak o protoku litara u minuti trgovcu nista ne znaci osim ako ne znas na koliko se okretaja stara pumpa vrti.
Ja sam svoju pumpu okretao 100 puta tocno , izlaz spojio na flasu, izmjerio koliko je ulja izbacila i poslije izracunao koliko kubika izbacuje po okretaju , uzeo malo vecu ali vidim da sam pogrijesio jer bi bilo bolje da sam uzeo istog kapaciteta.
Takodje je jako bitno da ako mjenjas pumpu provjeri da li ti filter ulja radi kako treba jer kod stare pumpe imas vise opiljaka u ulju ako je filter los ili ga nema i ova nova ima pojacano trosenje.
Uglavnom se zadesi da cena remonta ili potrebnog ulaganja je veca nego sto kombajn uradi ili zaradi. I tako pocinje gomilanje.Mislim da je vecina nemarnost ljudi,a da ti kombajni ne trpe aljkavost.
ja sam juce poceo da radim servis na mom LexionuLjudi jel laksa za odrzavanje lexion 400serija ili 500serija,na koliko sati treba ozbiljan remont da se radi ?