Claas

I kako se pokazao ?

Sa moje strane gledano nije se bas nesto proslavio Avero 240 mali je to kombajn relativno gledano, 4 slamotresa 105cm ulazno grlo a motor 200ks cena astronomska, a ucinak po meni u rangu sa Dominatorom 86 jer Dominator 96 bi ga vec pojeo.

Pa ako je 105cm ulaz i 4 slamotresa sta si mislio da ce skinit danas vise nego dominator 108, hvala bogu da neće. Ima na forumu Claas dominator 150 ko je sličan tom averu, covijek ga ima vec par godina i do sada nije imao ni najmanji kvar, novo je novo, u njega danas kad sjednes radis 12 sati bez stajanja, nova masina je nova i tu nema price taj kombajn danas mora ovrsit 15 ha pšenice, kad neki na forumu sa kombajnima starima 30 godina kazu 10 ha da ovrse !

Radovi u tijeku izvadili smo glavnu pogonsku osovinu !
2vl9nye.jpg

Ljudi,majtori jedno pitanje,u vezi klasa konzula,ne mogu sa ljudima sto dodju da se raspravljam,posto neznam dal sam i ja u pravu kazu da ovaj zamajac i ove remenice nisu od konzula vec od nekog merkura,ili kako vec rekose i da jos one dve remenice sa leve strane kad se gleda od pozadi kombajn,sto se steluju na onaj volancic kazu da nisu od konzula nego su montirane isto od merkura,senatora ili merkatora,zaboravio sam i ja kako su nagadjali,svako je imao svoju pricu ili nekog drugog,molim pametnije ljude da mi kazu njihovo misljene ko tu koga laze ,da znam kad dodje neko kad pocne da palamudi samo mu kazem kapija,hvala u napred

fotografija-0083.jpg

- - - - - - - - - -

i da kako je ovo blok neki takozvani ''duboki merkurov ili merkatorov'' zaboravih i ja,pa da se neubedjujem bez razloga,

Jel radi to sve vec lepo,dal su od ovaj ili onaj kombajn nebito bitno da sve radi kako treba svi znaju nesto a nakraju neznaju nista... pozzz

ma ovaj vise neradi,niti ce raditi :osmeh:,neg o pitam zbog nekih mozgonja prepametnih,sto dodju oce da kupe pa kao joj nije to to moracemo da prepravljamo,pa pokusavaju da obore cenu a ja mrtav ladan,doci ce nko sto ima taj drugi kombajn on nece morati da prepravlja....

Pitanje za sve clanove, sta mislite o claas dominator 108 sl na hidro pogoni i isti takav ali sve mehanicko, koje su prednosti, koje mane i koji je po vama bolji??

jedan je mercedes 220 taj hidro a ovaj mehanicki perkins v8 220 i meni je lepsi mercedes motor a sad ne znam kako je sa tom elektronikom i ostalo kod hidromata

Znao sam jedan, ali je prodat, pa se posle toga oped prodavao. Sve u svemu nemam lepe reci za te kombajne osim da su nezasluzeno preskupi.

Nikako taj kombajn sa Perkins V8 motorom jer taj ima blizu 9 l zapramine i jako mnogo troši.Kod velikih kombajna težiti da bude hidrostatska transmisija.

Ratar- Sto se tice kipanja u hodu i pustanja spirale pod punim gasom za to su ljudi postavili lamelu koja i ako prokliza na kraju krene spirala a ne otkine krst ili kajlu kao sto si napisao... Druga je prica ako si izbacio lamelu ili pretegao pa ona nema nikakvu funkciju (posto sam video da ti je lamela bitera blokirana sa 2 srafa sumnjam da nije i ta na spirali) ... Druga solucija ti je da malo spustis one limove iznad spirale da manje povuce,isto naravno ako ih imas.... Nije to tako neresivo i sve tako crno nesto treba i nastelovati.... Dodji kod mene da ja pustim 20 puta pod punim gasom spiralu pa da vidis dal ce nesto da pokida.... :cao:

- - - - - - - - - -

Prosle sezone ti ides za niktne u grad na kontra nozu i tu gubis ceo dan??? :sta: Posle na sav glas kukas kako ovrsis 3h dnevno.... ????!! :sta: Daj da se vise ne prepiremo i da se napadamo... Znam svoj kombajn a znam i tvoj i ne bi ih uporedjivao uopste... ::namigivanje::
Za tebe je sve staro matoro ima mnogo godina i sve... Bas me biga ja se protezem koliko sam dugacak ali brate ti pricas ko da si kupio Lexiona pa sad su svi boranija za tebe i ti si uzeo Djuru a koliko znam ni on nije 2013 godiste.... I zavrsavam prepirku sa tobom...

Poslednja izmena:
Istina je da je netko izbacio lamelu na biteru, ja nisam, ali lamelu na kipi nikada nisam vidio niti znam da postoji i tako mi je proklizo štift jednom, i šta se desilo 3 sata sam izbacivo soju iz bunkera, pa sam moro komplet cijev skidat, prošle sezone jesam iso po nitne u grad ali one koje drze zanitovanu petu za kosu standardne od nozeva sam imo, ali ove nisam posto su duze za 3mm, mom kombajnu nista ne fali, a te sve prici o brzini i svemu dođi kod mene pa primjeni, u pravom rodu, e tu bude problem treba ici sporije i ovrsi se danas 8kj, ima jedan u selu merkatora to mi je stric kupio ga je ispravnog i u stanju kakav moj nikada nece biti, cim ga je uzeo vrsili su jecam drugom proklizala lamela u grlu, nije za mene sve matoro, nego pricam realno, nisam napiso na forumu kako je moj kombajn sjajan nemam ja šta lagat moj kombajn je izrauban to svi znaju jer u kakvom sam ga ja stanju dovezo nitko nije, zamrzio sam ga zato sto sam ukrko novaca i novaca u njega a tu nema neke isplativosti, nije ni đura spas, ali đuru nisam kune platio a razlika je nebo i zemlja, puno je mirniji i jednostavniji, i sto je najbitnije za đuru kod nas djelova ko na trafici, zovem servisera jucer iz claasa koliko kosta ležaj na onoj velikoj osovini on mi kaze 850 kuna malo vise od 100€, niti mogu s njim u usluge niti ista, kad svi hoce da sve danas bude gotovo, sa đurom sam zaboravio da vršim em brzi em udobniji laksi za upravljanje !
A prodat claasa ne mogu jer nitko kod nas nece vise takav kombajn, svi prelaze na nesta vece i bolje, i vecina ih uzima iskljucivo df kombajne zbog djelova !

Nazad
Vrh