nesto2
Član
Ajd jos jedno, valjda ce biti odgovora:
Zbog cega je kreozan izbacen i zabranjen za upotrebu?
Zbog cega je kreozan izbacen i zabranjen za upotrebu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Рекоше канцерогена материја. Пресекли су кад је комбинат 13. јули из Титограда третирао воће а нашли креозан у водотоку 70 км. даље.Zbog cega je kreozan izbacen i zabranjen za upotrebu?
nije tanjir, vise je ko asov koji pod uglom od 45 stepeni udje 40-50cm u zemlju i posece zile... moglo bi mozda i noz da prodje paralelno redom, ali bi puno pokidao, ovako je manja steta i kidanje, a dobije se zeljeni efekat...Да ли је неко радио подсецање корена? Занима ме како изгледа та справа, никако да је видим а помињу нож под углом од 45° или вертикално. Замишљао сам да је то "тањир" Ø 100 цм, што би било најједноставније, ал' ...
Ма ја увек гледам нешто простије и јефтиније зато ми је "тањир" логичнији. Можеш га додати на бочну фрезу или тањирачу. Обзиром да се окреће и напада одозго не би било кидања. Не би требало да буде оболења већ се на месту пресека корен регенерише (млади, гушћи избоји).nije tanjir, vise je ko asov ...mislim da to podsecanje na duze staze moze da izazove oboljenje na korenu, pogotovu ako je vlaznija i teza zemlja...
Hajde, da me neko prosvetli. Koja je svrha podsecanja korena,
a zasto hoces da radis? sve sto se radi, radi se sa namerom? jesi zasadio nesto sa mnogo bujnijom podlogom nego sto si mislio, i na manjem razmaku nego sto treba?Ne znam, pročitao sam ove linkove, manje-više, Copy&Paste. Vidim da ima dosta znakova pitanja tj nedoumica oko ove agrotehničke mere i u samim tekstovima. Tekstovi se najviše odnose na jabuku tj. na primenu ove mere u intenzivnim zasadima jabuke. Jasne su mi namere ove mere, ali mi je rezultat primene negde u magli sa neizvesnim posledicima. Pogotovo ako se mera odradi nestručno ( pitanje je koje stručan oko ove mere). Ko može da se igra, nek proba. Ne mora sav zasad, može neki mali deo, pa nek prenese iskustva. Ja nemam jabuku....