Chat u vinogradarstvu

Kod mene još nije krenuo cvet po negde smederevka eventualno ali je ja nemam. Mada će za par dana cvetati.

Danas tretirao vinograde
Pirinej
Zorvec vinabel
Spirox
Ff Bioflex-L
Ff Bormax
Vantex

Prvi put koristim ova sredstva i malo je neprijatno prskati glavna prskanja bez ridomila, mikala, serkadisa, vivanda 😁

Kod mene još nije krenuo cvet po negde smederevka eventualno ali je ja nemam. Mada će za par dana cvetati.

Danas tretirao vinograde
Pirinej
Zorvec vinabel
Spirox
Ff Bioflex-L
Ff Bormax
Vantex

Prvi put koristim ova sredstva i malo je neprijatno prskati glavna prskanja bez ridomila, mikala, serkadisa, vivanda 😁
Koja je cena za zorvec vinabel?

Šta je ovo na grozdovima prokupca i da li je nesto? Oprskano pre 20 dana kombinacijom lambada, pehar, topas i fuzija. I sutra ce opet ali umesto topasa asena.
IMG-20240718-074816.jpg

Niko ne zna sta je u pitanju i da li je nesto? Ima i da kazem ovakvih sarenijih grozdova.

Prskano protiv nje u toku vegetacije do precvetavanja, prvo plavo ulje pa mankozeb, kaptan i fosetil aluminijum je koriscen, a na netu pise da je to protiv nje i da se javlja u ranim fazama razvoja... Samo na prokupcu to ima i to ne na svim čokotima... List je cist. Ja sam sumnjao sto sam koristio fuziju plus pa neka nus pojava. Bas ne znam sta da mislim.
Verovatno cu preskočiti bakrom prskanje jer kardinal a imam dosta bas dosta sazreo... Daleko je od saranja kad treba da se prska...

Poslednja izmena:
Pa skoro i da hoce sardone ima oko 18secera kazu bar 22secera da nagura, a kako se cini 22secera bice 22avgusta 🤣
Masala iznenadice nas berba kao sneg putare 🤣

Koje su cene groždja ove godine?
Pošto saradjujem sa Kovačevićem oni su mi ponudili za sovinjon 95~100, italijanski 90...

Hamburg je sjajan ali kod mene ga mnogo ptice napadaju... A za vino zupljanka?

Kod mene se dosta pravi vino od župljanke.
Pitko je, zlatno žuta boja (sada se traži bledunjavo vino), preporučuje se dodavanje 20~30% smederevke jer je prebogata jabučnom kiselinom, bar smo mi pravili tu kupažu.
Nije traženo trenutno vino od ove sorte...

Mi smo rakiju od zupljanke i extra je rakija,
I vino smo napravili od ranjski rizling, zupljanka, morava, petra, dunav 😀 ispalo extra vino

Nazad
Vrh