Chat u svinjarstvu

E to mi je bilo bitno da znam za veterinarsku markicu, dal mora ili ne.
To kada ostavljam zenske prasice za dalji priplod mi je jasno da treba da ih tetoviraju i kasnije da ih saliraju.
Sada trenutno imam 17 krmaca, pa bih kupio nazimice i dalje da maticim da koristim subvencije, znacilo bi mi.
Hvala ti mnogo na odgovorima.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Mislim da kod umaticenih krmača nema prodaje prasica na "crno" .. Može poneko da se presvecuje ali ne sve.

E sad imamo razlicita iskustva zoki kaze da ne mora.
Odgovaralo bi mi da ne moram da stavljam veterinarsku markicu, vec samo da prijavim u maticnoj sluzbi koliko je oprasila.
Mada sutra cu videti sta kazu u maticnoj sluzbi

Pre dve godine sam prodavao samo prasice, niko mi ništa nije rekao da moraju biti obeleženi. Za tovljenike znam da moraju biti obeleženi, ali za prasice mi niko ništa nije rekao stvarno. Ni veterinar ni čovek iz matične službe.

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Ovde komsija ima umaticene i skoro sve ide na razanj. Nista ne obelezava,valjda samo prijavi koliko ima oprasenih.

Pa malo mi sumnjivo da ti država daje subvencije za krmace a ti nemaš ni jedno prase prodato mislim preko papira...

Jel i za 2-3 moraš da prijavljuješ stanje matičnoj službi i ako ne možeš da dobiješ subvencije ili moraš imati minimum 10 da bi prijavio stanje matičnoj službi i dobijao subvencije?

Ja znam da u mojoj okolini ako se pojavis u veterinarskoj sa uzorkom mesa za pregled a nemas markicu, zovu inspekciju.
Za inspekciju dalje, dolaze kuci, popisuju stanje, markiraju sve, proglasavaju karantin mesec dana. Tih mesec dana svaki dan dolaze i obilaze i svaki dan placas a ne smes da menjas stanje tih mesec dana (prodajes/koljes).
Ne bih se ja zezao pogotovu sa maticenim krmacama i nemarkiranim krmacama. Ni na vasare ne pustaju prasad bez markice vec dve godine

Znaci izgleda kako gde, nije isto na nivou drzave
Evde u okolini nema niko umaticene da bih se raspitao
Danas javljam sta kazu iz maticne sluzbe

Nazad
Vrh