Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja odavno ubacujem Minazel u koncentat pre sam to radio radi preventive ali zadnje dve godine je neophodanNeko moje misljenje u vez sa krmacama ove godine i njihovo lose nosenje legla je zbog velike koncentracije toxina i vlaga u kukuruzu...,Poplave,kisa i vlazno vreme uradili su svoje,dodatak mizanela je neophodan i neizbezan za neku bolju zdravstvenu kondiciju....Dosta ljudi se zali u mom kraju na malo prasadi,na uginuce i pobacaje,kao i poovno povodjenje svinja....
Molio bih da jos neko iznese svoje misljenje u vezi ovoga
I ja koristim minazel u koncentrat za prasad(dok sam pravio),tovljenike i telad,a sa starijim kategorijama zivotinja nikad nisam imao problem,,ali sada se izgleda pojavio i morace mizanel da radi u svakoj vrsti koncentrata.Ja odavno ubacujem Minazel u koncentat pre sam to radio radi preventive ali zadnje dve godine je neophodan
Neznam tačno koje je prašenje ali pretpostavljam 3-5. Kaže da nije pogriješio , bio nerast-vepar drugi dan sv. Djurdjica , to je znači 17.11. , a pobacila 3.4. , znači 106-107 dana . Normalni , znači kao što je veterenar pitao , nije bilo crnih i sl. Hrani se bezveze jer ćale drži samo 2 krmače i to je onako malo se proda malo za sebe pa se radi primitivno . Ali baš sam se neki dan hvalio društvu , kako ćale ima neke stare sorte tj križance još od deda , nije neki kvalitet , tj kako za koga , bude malo i masnijeg , nije neki brz prirast , ali veterinar povodom svinja kod nas još nikad nije došao. Prase dosta , dobro paze prasad , kad ono kao da sam nasjeko.
Možda je slučajno pogriješio datum , ali nit je bilo hladno , a nevjerujem da bi svi otišli. Moguće da je kaže zadnja dva dana dao samo mekinje i prekrupu ječma bez kukuruza , možda je i to , a moguće da je i kukuruz ove godine sumnjiv.
Jesu li prasad oprasena sva na kamari ili su davali znake zivota pa si mozda nasao neko i podalje od nje tj da li su svi mrtvi bili ili je bilo i neko zivo pa posle majkalo,moze biti da je parvoviroza i ako nema ugljenisanih a moze biti i PRRS,ishrana u zadnja dva dana ne moze dovesti do naglog pobacaja,da li je odbijala hranu,bila uznemirena...
Ja odavno za sve kategorije svinja ubacujem minazel plus, a od jesenas po preporuci tehnologa iz patent-a i gebia udvostrucio sam dozu na 400 gr./100 kg. smese. I sam primecujem da ima plesnivog kukuruza u mom skladistu.I ja koristim minazel u koncentrat za prasad(dok sam pravio),tovljenike i telad,a sa starijim kategorijama zivotinja nikad nisam imao problem,,ali sada se izgleda pojavio i morace mizanel da radi u svakoj vrsti koncentrata.
U ponedeljak u 11 sati u Bogaticu organizujemo protest zbog stanja u poljoprivredi,protest je najavvljen,molio bih sve zainteresovane da mi se jave ako mogu da dodju i podrze nas,ja sam jedan od organizatora,ovakav lopovluk i bezobrazluk vise ne mogu da trpim,mislim da ako sada nista ne uradimo i ne ujedinimo se nista od nas nece biti,ko je blizu i ima vremena molio bih ga da dodje ,sa sobom povede komsiju,prijatelja,kolegu. 060 700 9 500. Pa ovog terzica i ovog celavog covek samo da udavi. mamu im **greška.
a kao i uvek doci ce 50-ak ljudi,a ostali kod kuce sede....Evo i zvanično...protest u ponedeljak u Bogatiću
[/URL] [/IMG]