Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au pa kakvo je to radno vreme 14h. :sjasi:

Od 6-14 firma od 14 do 18-19 farma pa onda tek kuci i tako svaki dan.

---------- Poruka napisana u 21:35 ---------- Prethodna poruka je at 21:34 ----------

Koji krevet koće da ti obilazi ovce noćas kad se jagnje.
Ovce koje ce se skoro jagnjiti su svaka u svom boksu tako da im ja nisam potreban.

aha evo i mene nije me bilo kuci al sad sam stigo ima da nadiknadim umjesto Dekija i njegovo iskustvo

---------- Poruka napisana u 09:01 ---------- Prethodna poruka je at 08:59 ----------

jer sa ludoscu ja i Deki smo na pribliznoj frekvenciji

@majilovac nek su sa srecom mali tenkici
@rale ne nerviraj se i ne uzbudjuj oko pojasa,lepo ih hranis,jos je kratak dan i sezona parenja traje,ovan zna posao samo se opusti i priroda ce odradit svoje
za 4 meseca ces znat sta je odradio kad im se budu poznavala vimena:)
pozdrav

Rale napisao sam ti tamo u temi sto si otvorio,ti pojasevi su cisto sr*nje.Ovan stalno skace po ovcama i samo ih zvrlja bez veze.

Dobro vece drustvo vidim rasprava oko markera kad smo vec kod toga mora te razlikovati koja je uparena a na koju je ovan samo onako bezveze skocio naime ovca na koju skoci bezveze jednom ima samo jednu liniju od markera koja je nista u poredjenju sa mrljom vidljivom iz aviona na ovci na kojoj je odradio posao tako da nebrinete ovan skoci vise puta kad se ovca pari svaki put ostavi crtu tako da je lako uociti koja je uparena a koja ne.

kako da naviknem jaganjce na kravlje mleko?
. Sedi na malu stolicu stavi jagnje između nogu levom rukom ga drži ispod vrata do glave pa mu stavi sisak u usta i drži dok ne počne da sisa. Budi uporan kad ogladni i oseti mleko sisaće. Sutra samo dolazi. Pazi da ti mleko ne bude hladno. Posle 20dana može i jedno jaje u mleko nadan. Srećno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh