winchester
Član
Јагње је живо и здраво дајем му обично кравље млеко пошто овца нема млека.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vaistinu se Hristos rodi.Kakvo je stanje u toru?jagnje li se ovce?Sta je sad na meniu soja ili kukuruzovina?Hristos se rodi.
pozdrav kolega ja isto sam tako poceo kao ti pre 5 god i ja drzim ovce 365 dana u stali((nemam pasnjaka) poceo sam sa wirtacima al vec 2 god ile de frans ovnova pustim na njih vremenom ocu da predem na njih posto wirt p[o mom misljenju nije za stalu najbolje su na pasnjak da su moj savet ili sarole ili il de frans(otprilike krecu se po istoj cenu!) za stalu poz izvinite ovo samo moje licni iskustvo nisam hteo nikoga da povredim ako je onda izvinjavam sepozdrav svim odgajivacima ovaca na nasim prostorima . prvo da pozdravim odgajivacnicu miljkovic iz pozarevca i jos dosta njih nadam se da cu uz vasu pomoc da izaberem pravu rasu ovaca .Naime interesuje me koja bi rasa ovaca bila najpogodnija za polu nomadsko ovcarenje sto znaci da bi one 70% vremena provodila u stali a 30% na ispasi na oko 2 km od kuce naprostranstvu od oko 200 hektara starog drzavnog vinograda gde trave ima nenormalno puno e sad tu je problem odabir rase texel otpada iz mesta il de france lep ali skup za mene i previse plaha ovca e sad ostaje sarole , virtemberg i stvarno ne znam koja dr rasa prvenstveno me interesuju tovne rase jer za muzu nemam previsee vremena radim u elektrodistrlbuciji jugoistok vranje jug elektro pa bi zena vise vremena provodila sanjima e sad virtemberg jest dobar ali kasnostasni a sarole ne znam kako ce izdrzati taj polunomadski nacin ovcarenja pa da cujem vase savete pozdrav iz vranja