Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

Јагње је живо и здраво дајем му обично кравље млеко пошто овца нема млека.

Dobro je,bar to,ja sam tako othranio svoje prvo jagnje,iz pocetka sam mu davao po 8 puta na dan po malo mleka,posle sam povecavao kolicinu,a smanjivao broj davanja.Ako tesko prihvata cuclu za jaganjce uzmi flasicu i cuclu za bebe,ona je puno meksa i jagnje lakse sisa.Nije lose dati vitamine ili promtselen u prvih par dana,posle davanja jagnje postaje veselije.

Vaistinu se Histos rodi.ides na sajt dodaj.rs,izaberes sliku,kopiras url adresu slike sa pregledom i taj url postavis u brzi odgovor klikom na trecu ikonicu gledajuci s desna na levo.

Jedu sve redom:rezanac,kukuruzovina i sojina slama...hranimo samo jednom dnevno.
A što se tiče jaganjaca ima oko 80 komada (neznam tačno),samo uvek zaboravim aparat kad krenem na salaš.Nadam se da ću slikati za vikend.

pozdrav za sve clanove foruma i neka vamje cestit bozic isve najbolje vama i vasoj obitelji ko slavi ljudi vjerujte mene ovi kompjuteri nikad nisu interesovali ,alisam na ovom forumu upoznao vjerovatno ilicu tek upoznati velike ljude kojisu spremni dai dobar i iskren savjet poseban pozdrav za savu i batu iz bijeljine.

pozdrav svim odgajivacima ovaca na nasim prostorima . prvo da pozdravim odgajivacnicu miljkovic iz pozarevca i jos dosta njih nadam se da cu uz vasu pomoc da izaberem pravu rasu ovaca .Naime interesuje me koja bi rasa ovaca bila najpogodnija za polu nomadsko ovcarenje sto znaci da bi one 70% vremena provodila u stali a 30% na ispasi na oko 2 km od kuce naprostranstvu od oko 200 hektara starog drzavnog vinograda gde trave ima nenormalno puno e sad tu je problem odabir rase texel otpada iz mesta il de france lep ali skup za mene i previse plaha ovca e sad ostaje sarole , virtemberg i stvarno ne znam koja dr rasa prvenstveno me interesuju tovne rase jer za muzu nemam previsee vremena radim u elektrodistrlbuciji jugoistok vranje jug elektro pa bi zena vise vremena provodila sanjima e sad virtemberg jest dobar ali kasnostasni a sarole ne znam kako ce izdrzati taj polunomadski nacin ovcarenja pa da cujem vase savete pozdrav iz vranja

pozdrav svim odgajivacima ovaca na nasim prostorima . prvo da pozdravim odgajivacnicu miljkovic iz pozarevca i jos dosta njih nadam se da cu uz vasu pomoc da izaberem pravu rasu ovaca .Naime interesuje me koja bi rasa ovaca bila najpogodnija za polu nomadsko ovcarenje sto znaci da bi one 70% vremena provodila u stali a 30% na ispasi na oko 2 km od kuce naprostranstvu od oko 200 hektara starog drzavnog vinograda gde trave ima nenormalno puno e sad tu je problem odabir rase texel otpada iz mesta il de france lep ali skup za mene i previse plaha ovca e sad ostaje sarole , virtemberg i stvarno ne znam koja dr rasa prvenstveno me interesuju tovne rase jer za muzu nemam previsee vremena radim u elektrodistrlbuciji jugoistok vranje jug elektro pa bi zena vise vremena provodila sanjima e sad virtemberg jest dobar ali kasnostasni a sarole ne znam kako ce izdrzati taj polunomadski nacin ovcarenja pa da cujem vase savete pozdrav iz vranja
pozdrav kolega ja isto sam tako poceo kao ti pre 5 god i ja drzim ovce 365 dana u stali((nemam pasnjaka) poceo sam sa wirtacima al vec 2 god ile de frans ovnova pustim na njih vremenom ocu da predem na njih posto wirt p[o mom misljenju nije za stalu najbolje su na pasnjak da su moj savet ili sarole ili il de frans(otprilike krecu se po istoj cenu!) za stalu poz izvinite ovo samo moje licni iskustvo nisam hteo nikoga da povredim ako je onda izvinjavam se

ha se izvinjavam sto sam pitanje postavio u pogresnoj temi da napisem ovde i zadnji odgovor post koji sam posavio u temi virtemberg citiram meni nije problem pasnjaci imam 200 hektara vec mi problem odabir prav rase

Nazad
Vrh