Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

Srecan Bajram svima koji ga proslavljaju!:ppozdrav: Momci da vas pitam, cim je najbolje ovci skratiti rogove, bonsekom? I koliko od kraja rogova smijem sjeci, tj od vrha ? Siljezica jedna ima problema sa rogovima, doduse jos nema, ali moze da ih bude. Rastu joj prema vratu, jos 5 cm i pocece da urastaju.

Srecan ramazanski Bajram svima koji ga proslavljaju:ppozdrav:
Mozes testerom ali pazi ne idi vise od 5 centi od korijena roga i naspricaj engamicinom ako ga ima

Pokusacu da odem sutra u tu prodavnicu i saznam vam proizvodjaca tog ultra zvuka.
Bio sam danas na vasaru,covek doneo pun kamioncic jagnjadi do 20 kg.mesanci,ali najvise vuku na il de frans.60 evra preko 20 kg,a do 20kg 50 evra.Kupio sam jedno sebi pa cu ga hraniti za slavu u januaru.
Kontam da bi dobar posao bio kupiti vise komada,mozda bi dao covek i jeftinije i uhraniti ih za jesenje slave,tad ce biti skupi sigurno...

Necu ni uzimati vise.Hrane imam taman za ovaj broj grla koji sad imam.Po 220 je bilo,ali samo ovih vecih 35 kg i vise.nece da daju tako male za 220 din.

Dokle stigose one dve dvorske L....,Ili su vec u bukagijama,da im odnesemo paklu pljuga i neko toplo cebe.Auuuuuuuu oni su za skener ultra zvuk nista ne bi ustanovio kod njih

Jel za moju glavu kazes somi,posto opet nisi naveo druga clana::namigivanje::,pa valda je skener bolji ,i sta si bre navalio sa tim betonom vise,gasi mesalicu

nego ne rece mi kakvo je stanje za povoljnosti preko udruzenja,jel moze da se nesto ucari za kupovinu opreme,masina,rep.materijala........

Prvo da poradimo na clanstvu malo da i kad odemo negde da imamo neki broj grla na osnovu kojeg ce mo nesto traziti(olaksice na pdv,masine,hranu,objekte,bespovratna sredstva,pristup naucnim predavanjima,labaratorijama i uopste edukaciji,olaksicama za uvoz priplodnog materijala i tako dalje),malo da prodju poslovi,pa zimus,i onako su konkursi do juna.Naravno da ima olaksica,ali pre toga da napravimo clanstvo,uskoro ce mo javiti sta je potrebno za isto ko hoce da bude deo ove price,znaci detalji.Kolege sa foruma su se vec odazvale vecina,a meni i Siki sad sledi teren posle sajma gde ce mo prezentovati udruzenje javno prvi put.Ja ipak ovo posmatram kao neki korak ka unapredjenju stocarstva pa cu se tako i ponasati,ipak nam je potrebna neka organizacija iza svih nas,najmanje zavisi od mene,najvise od kolega i svesti da se ovcarstvo i bavljenjem ovim poslom znatno promenilo u odnosu na neka ranija vremena.Postoji udruzenje simentalske rase krava u kg,i po onome sta nam je direktor tog udruzenja pricao,trebalo bi da ova nasa prica zazivi.

Mene da primiš za predavača kad budeš išao po Srbiji da promovišeš ovčarstvo. Netražim puno hrana prevoz piće i dva plava besta.

Sika je u tom pogledu potkovaniji od mene. Moj pokušaj pravljenja udruženja je propao. Ipak bilo je lepo druženje. Ima nas par sa ove teritorije koji bi rado učestvovali u tako nečem.

Dobro Sarbane,barem da se slozimo da treba da se udruzujemo,svi smo na svoj kalup i puno razliciti,ali svi volimo ovce i zelimo da se jednog dana od njih moze pristojno ziveti,eto mene to motivise i svako kom je zadnja misao takva je dobrodosao,kazem opet o detaljima za neki dan u temi koju je zapoceo Rajko,on,Majilovac i Miljko su se prijavili za clanstvo a nismo ni papire jos bili predali i evo da im se zahvalim na podrsci i motivaciji.Ja ipak ne bi se izletao sad sa nekim nerealnim pricama,vise sam za to da radimo polako,jedno po jedno i da se vremenom osete neki rezultati,i da se sto vise ljudi okupi oko ove ideje.

Poslednja izmena:
Prvi put kada je Dejan banovan, bilo je to zbog vređanja.A sada je prekršio dva pravila foruma:pravljenje duplog naloga, lažno predstavljanje.
Bilo bi dobro kada bi svi članovi s' vremena na vreme pročitali pravila foruma, možda bi i uvideli svoje greške.

LAZNO PREDSTAVLJANJE? Sta Pastirboy se predstavljao da je Dragana Mirkovic ili Dzej? Pa ovde smo svi clanovi na forumu lazno predstavljeni nema 5% da je stavilo svoje pravo ime i prezime za nick. Dupli nalog, sta vadili ste mu DNK pa ste ustanovili da je to clan koji je banovan, vi mozete banovati nekoga jednom tj njegov nick (kazna mu je sto vise ne moze postovati pod tim imenom) ali ako se taj kasnije registruje pod drugim i nastavi normalno pod drugim indetitetom uz postovanje i ne krsenje pravila koji ste vi faktori da nekome kazete i da mu pripisujete grehe nekoga ko je ranije nesto zabrljao... Sto se mene tice ovaj forum je postao svinjarija da SVINJARIJA, moderatori se ophode kako se kome digne nije niko slepac da ga saltate i odredjujete hoce li ubaciti veliku ili malu sliku pa preko privatnih poruka pretite ako u delu gde sam ja glavni ne budes stavljao slike dimenzija koje ja trazim bice ti brisani postovi, na svim drugim mestima na forumu mozes ovde ne... Sto se mene tice vise necu ucestvovati u diskusijama jer sam krajnje revoltiran i povredjen kao covek zbog neki stvari i u tim stvarima necu da kumujem. Pozdrav svima tj onima koji kroje po svojim merama

Da probam da objasnim.

Prvo postoji mehanizam kojim se može utvrditi dali sa jedne adrese dolazi više od jednog naloga,i ako je tako time se automatski krši pravilo foruma.Drugo, niko nije tražio od članova da stavi svoje ime i prezime kao nick, ali u delu foruma predstavljanje je obavezno.Treće kolega "entuzijasta" ja sam Vas zamolio da postavljate male slike,u skladu sa dogovorom od pre pola godine, a zbog članova koji imaju slabiji internet.U pravu ste da sam Vam napisao da ću brisati poruke sa velikim slikama, a to bih i uradio zbog Vašeg stava
"radim kako mi se hoće, a za ostale me boli....."

I na kraju treba SVI da shvatimo da korišćenje foruma nije naše pravo, nego privilegija,pošto sumnjam da se na jednom mestu može naći ovoliki broj korisnih informacija i saveta i to besplatno.

Pozdrav za sve kolege.

Nazad
Vrh