@Srb1n
Budite iskreni saberite koliko ste ulozili a koliko novca uzeli u zadnjih 5 godina pa recite mi da ste u minusu sa proizvodnjom malina. I 5godisnji prosek da uzmemo ali u slucaju da je zasad vec podignut. Samo pisem istinu a vama istina uvek smeta, uvek trazite razlog da druge optuzite za svoje probleme. Umesto toga promenite ugao gledanja, pa recite, a sta bih to ja sam mogao da promenim da mi bude bolje? Tabu oko izvoza smo razbili, nema dozvola za izvoz svako izvozi slobodno ako ima kupca... E sad to sto je kupca tesko naci to je neka druga prica. Uvek nudim resenje ali nema ko da slusa, lepse je upirati prstom u druge i reci oni su krivi... Na sve nedace koje imamo i losu trzisnu situaciju nadovezalo se i lose vreme prilikom berbe sto je samo jos vise doprinelo da cena bude niska, ispod granice rentabilnosti. Stojim iza svojih reci da 1kg willameta ubranog kosta 0,80eur. Sadasnja situacija nazalost govori da ljudi deo novca moraju da izgube. Za prave malinare to nije problem ali ovi sto su mislili preko noci novac da zarade oni su u problemu jer oni nisu nikad ni racunali da otkupna cena moze da ide ispod 200dinara.
Voleo bih da cujem vase ideje ali molim vas bez toga kako je neko kriv, vec konkretno kako proizvodjaci da prevazidju ovu situaciju? Drzava je omogucila fer i trzisne uslove poslovanja, pokrenite se... Nemojte cekati da vase probleme resi neko drugi, to se nece desiti.
Gledao sam stvari oko protesta, lose da losije ne moze biti, niste slozni, nemate jasne zahteve, nemate jasne stavove a ovamo ocekujete da vam neko pomogne, kako? Kad ni sami ne znate sta zelite...
Stojim vam uvek na raspolaganju ali hrabro i napred bez defetizma i reci ne mogu i necu, zauzmite stav pobednika jer granice ne postoje sami ih sebi postavljamo u svojim glavama. I kao sto posle sunca uvek dodje kisa tako ce i posle ove kise opet doci sunce a sa suncem i bolja vremena za sve prave i iskrene malinare.