Meni stvarno nije jasno(na stranu jezicke "greske" kad par puta ponavlja "necu da imentujem" umesto imenujem) kako covek koji je bio osnivac stranke i visegodisnji poslanik u lokalnoj skupstini dozvoli sebi da zamuckuje u javnoj raspravi o tako vaznoj temi sa nekim ko je duplo mladji od njega a takodje dosao potpuno nepripremljen umesto da iskoristi priliku pa da ga argumentima "sahrani" uzivo u emisiji.
Znaci imate sa jedne strane coveka iz politike, osnivaca-preletaca iz SPO u NS, odbornika...itd koji bi trebao da bude "namazan" i elokventan a taj isti dozvoli da ga jedna Jovana koja se u poljoprivredu razume koliko i u nuklearnu fiziku navuce da ovaj izjavi ako drzava ne da pare idemo na ulicu..STRASNO!
Uhvatili se kako se jos nije utvrdila proizvodjacka cena pa se licitira od 70-120din, pa ako to ne znas uhvati se za ono sto znas, za cenu u otkupu koja je u proseku bila 91din sto je KATASTROFA,cenu u izvozu, proizvedene-izvezene kolicine pa neka to objasnjava(ako moze).
Kad neko gleda sa strane pa vidi predstavnici malinara "pregovaraju" sa Privrednom komorom, Ministarstvom poljoprivrede, Udruzenjem hladnjacara i ni sa kim ne mogu da se dogovore naravno da pomisli pa sta hoce ovi malinari kad im niko ne valja a u stvari podpredsednik Privredne komore Rade Ljubojevic, predstavnik hladnjacara u pregovorima(cista slucajnost ubedjen sam) opet Rade Ljubojevic koga ne interesuje ni jedan argument, niti ga interesuje sto je Nedimovic u martu demantovao njihovo spinovanje da je izvoz maline stao i javno rekao da se malina izvozi po 2.3e, da su zalihe 20-30.000t ali je samo u februaru izvezeno rekordnih 6.000t..ma j*be se njemu ko je sta rekao on ponovo izlazi sa ciframa o proizvedenih 95.000t PROSLE GODINE i o zalihama od 40.000t koje su prenete u ovu sezonu.
A zasto to radi?
Pa zato sto mu se moze, zato sto mu lazi prolaze nekaznjeno a ja kad sam o tome pisao @gvozden i @bradonja pod*bavaju "kako je sve po zakonu, pa ko ce da bude u Privrednoj komori ako nece privrednik" ali zaslepljeni nekom sujetom ne vide sustinu a to je da se hladnjacari zaklone iza drzave pa "pregovaraju" sa seljakom-poljoprivrednikom a u stvari samo kupuju vreme dok ne pocne berba jer znaju da seljak ako ne preda isti dan malina propade.