@srb1n
Zanimljivo vas je citati, ali ipak svesno ili nesvesno mesate namerno stvari. Trenutno malinu niko ne trazi, hiperprodukcija je na delu...
Citirate izjavu coveka koji je jako dobar u svom poslu i koji koriste svoj uticaj da bi ostvario svoje interese, nista manje i nista vise od toga. Naravno on usput jako dobro brani interese strane koju zastupa sto se ne bi moglo bas reci za vase predstavnike.
U vezi tog proseka desetogodisnjeg , hladnjace su to potrosile tj investirale kao i proizvodjaci u najvecem broju slucajeva i zato je sada frka i panika na obe strane. Neodgovorno se u ovome poslu ponasaju i hladnjace i proizvodjaci, nemaju meru i zato kada trziste stane nastaju problemi....
Ovo si pisao u februaru 2017-te..
Ko da daje akontacije za novi rod kad hladnjace proslogodisnji rod ne mogu da prodaju...?
A sad pises ovo..
Kakve veze ima sadasnja situacija sa trzisnim kretanjima od pre dve godine kada se trazila malina?
Znaci samo kontriranje i okretanje jedne iste prazne price.
Kome se vratila malina zbog loseg kvaliteta?
Kojoj hladnjaci je vracena malina zbog budje?
Za sta sluzi kontrola kvaliteta?
Za sta sluze trake za prebiranje?
Za sta sluzi laserska linija?
O cemu pricas covece, zasto lazes ovaj narod?
Pa Mondi ima 10 traka za rucno prebiranje gde obrade 15t po smeni.
I o tom "uspesnom biznismenu" koji "jako dobro brani interese hladnjacara" i tome kako je otvorio firmu u Nemackoj pa izvozi malinu sam sebi stelujuci fakture mozemo da diskutujemo cim napises kalkulaciju proizvodne cene od 0.8e.
I koga bre zabole sto su i na sta su hladnjace potrosile ono sto su zaradile za 10 godina?
Koga zabole kako ja raspolazem mojim parama i na sta cu da ih trosim?
Koga zabole sto hladnjaca placa skupe kamate na kredite?
Koga zabole ako ti je neko poverovao pa ulaze velike pare u malinjak cekajuci "bolja vremena"?
Papir i olovka pa podvuces crtu, sve ostalo je cista budalastina!
Evo ti sta je zakljucak sa prvog sastanka Nacionalnog saveta za malinu.
"Nacionalni savet za malinu održao prvu sednicu.
Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva trgovine, Privredne komore Srbije, Poljoprivrednih fakulteta u Beogradu i Novom Sadu, Instituta za voćarstvo u Čačku, proizvođača, rasadničara i prerađivača malina održali su juče prvu sednicu Radne grupe za izradu strateškog dokumenta za unapređenje proizvodnje i tržišta maline u Republici Srbiji.
Na sednici je zaključeno da će uprkos slabijem stanju zasada usled nepovoljnih vremenskih uslova u prošloj i ovoj godini,
kvalitet roda biti dobar, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede."
Ja sam predao oko 40% manje maline nego prosle godine ali sve sto sam predao je otislo u prvu klasu znaci to sto je zbog loseg vremena bilo mnogo roda koji je propao ne znaci da je sav taj rod zavrsio u hladnjacama i to ce da se vidi u otkupljenim kolicinama.
Da ima neke svrhe pa da ti napisem da ne zamlacujes ovaj narod ali to radis vec tri godine pa nemam iluzije da ces sad da prestanes.