Комадара
Član
Ово је страшно. Ниједна порука од јуче.
Је ли виламет тако кварљив па не може да се продаје свјеж?
Је ли виламет тако кварљив па не може да се продаје свјеж?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Covek namerno minira svaku diskusiju ovde zatrpavajuci teme o malini praznim pricama i demagogijom.Ово је страшно. Ниједна порука од јуче.
@srb1n
Ova godina ni po cemu nije bila normalna ali su se hladnjace opet nakupile lose maline, prinos je bio nizak ali su to nadoknadile izuzetno velike povrsine... Neki malinjaci su ove godine bili u punom rodu.
Ne znam zasto je nekome tesko da shvati da je ostalo maline od prosle godine? Pa ostalo je najvise u zapadnoj srbiji gde je malina bila i najvise placena u odnosu na srbiju i okruzenje. To ne kazem samo a vec mnogi iz tog kraja. Putujte malo, srecite se sa ljudima pa cete da cujete i vidite razne stvari... Koliko samo malih hladnjaca nije proslogodisnju malinu prodalo a o ovogodisnjem rodu suvisno je i pricati.... Koliko te maline ima trazi se paletno mesto vise... Malina slabo izlazi a po mojoj proceni, mi ove godine imamo vise maline nego u istom periodu prosle godine sto nikako nije dobro.
Nije ovde pitanje ko je sta u stanju da uradi, vec je pitanje kakvo je trziste i da li nesto ima traznju na trzistu, a trenutno kada su lageri na zapadu puni malina nasa nece lako izaci bez obzira koja je cena u pitanju. Na sve to treba dodati i to da moramo biti konkurentni u odnosu na okruzenje.
Zasto malo firmi radi sa svezom malinom, pre svega posao je izuzetno rizican a opet kolicine su male koje se mogu prodati na ovaj nacin , puno manje nego sto je slucaj kod zamrznute maline.
Nase trziste je zanemarljivo u svakom smislu, mala smo zemlja sa izuzetno niskom kupovnom moci... Kod nas se prodaju osnovni prehrambeni proizvodi i oni jeftiniji a malina je ipak skupo voce cak i za puno bogatije zemlje.
Ово је страшно. Ниједна порука од јуче.