Nisi ti glup i dobro znas o cemu ja pricam ali su ti motivi za ovaj primitivizam providni..
Ovo tvoje komentarisanje me potseca na jedan razgovor koji sam vodio pre 3 godine gde me covek pita" kolko ti je smanjena penzija" i ja mu kazem a on pocne da se smeje, ovako kao ti, pa kaze"meni nisu smanjili nista" i ode sav srecan a ja razmisljam " e moj some, pa nisu ti smanjili zato sto primas manje od 25.000 a ja i sa smanjenjem imam duplo vise nego ti"...ali njemu to nije bitno ono sto je bitno je da je jos nekome gore danas nego sto mu je bilo juce..
Tako i ti, moj bradonja..tebi nije bitno sto more vidis na razglednici a decu na skypu, bitno je da je i ovim malinarima danas losije nego juce pa i tebi tvoja beda onda lakse pada a jos ti smeta sto se oni bune jer "sto bi se oni bunili kad sam ja cutao, pa evo i meni nisu isplatili premije 4 meseca pa cutim..".
Neko je beda zato sto je materijalno siromasan a neko je bednik zato sto je duhovno i moralno siromasan..nema to veze sa materijalnim statusom.
Srpski narod ima gomilu naziva za takve, jer ih je i kroz istoriju bilo koliko hoces ali nije zgodno da ih nabrajam na forumu al sto bi reko nas narod " znas ti, znas".