Privrednik je predsednik udruženja privrednika pa je u sukobu interesa... Gospode Bože dragi smiluj se stadu beslovesnom.
eto, budi bog s nama!
Pa ko će da bude u privrednoj komori ako ne privrednici?
Isto bi bilo kad bi se neko čudio što su malinari u udruženju malinara.
svašta li šparta ovim internetom, da te bog sačuva.
- - - - - - - - - -
Ako je ovoj drzavi bitan izvoz voca onda bi trebalo i da joj je malina bitna jer malina,
Ne znam da li jo jje bitna, ali hajde neka treba da jojj e bitna.
I šta treba sad država da uradi pošto joj je malina bitna?
Da plača nekome da je proizvodi, da natera nekoga da plati i onoliko koliko ovaj neće, šta tačno?
Moje mišljenje je da se država previše meša u odnos kupac prodavac. Da je država više država, a privreda više privreda, svaki privrednik, u ovom slučaju hladnjačar, bi napušio ministra kad ga ovaj pozove da on nešto posreduje između njega i njegovih dobavljača, malinara u ovom slučaju.
Nema šta tu ministar da traži, njegovo je da se stara da se ugovori i dogovori poštuju, da se plati na vreme, da se porezi plate, a kakve će dogovore malinar i hladnjačar praviti, državu ne sme da interesuje.
Vidim ovaj ministar juče, preključe, priča kako će on da šalje inspektore u Prokuplje da oni nešto kontrolišu klasiranje višnje, kako će oni nešto da odlučuju šta je prva a šta druga klasa, da ne bude, kao, prevare.
Oni će, za tuđe pare, da odlučuju koja cena je za koji kvalitet.
Da smo normalna država, prvo nikome na pamet ne bi pala takva glupsot, a drugo, svaki onaj ko za svoje pare kupuje šta mu treba, i nudi cenu koju hoće, bi inspektoru rekao, teraj se bre u materinu, ti ćeš o mojim parama da odlučuješ.
Ali ovde je na delu demagogija (verovatno u praksi, na terenu, inspektori neće ništa ni raditi, ali na tv moćno zvuči kad ministar kaže da je država na strani seljaka) a i strah privrednika od osvete privatizovane države.