ti si sam u ovu pricu prvo ubacio svoju decu za koju si rekao da su "u Ameriku pobegle zbog malinara"
Ma da, zbog malinara isključivo.
Izmišljaš li ovo namerno ili si stvarno mislio da sam tako napisao?
Čoveče, ta generacija, to okruženje, oni bre ne znaju ni da malinari postoje, nemaju pojma da se tu neka frka dešava, ne zanimaju ih te banalne stvari, i sigurno nikako ne utičete ni na kakve njihove odluke, posebno ne da li će otići ili ostati ovde.
Jbt, koliko je taj svet dalek od tebe!
Čovek misli da se sve oko maline vrti, da zbog nje neko odlazi ili ostaje, neverovatno
Ebala te malina.
pri tom nisi mogao da nadjes ne samo posao u struci vec BILO KAKAV posao sa redovnim mesecnim primanjem
Komunjarski način rezonovanja.
Državne jasle su najsgurnije, i BILO KAKAV posao sa socijalnim, zdravstvenim i redovnom platom se ne odbija, ako ge neko nema onda sigurno nije mogao da ga nađe.
A šta ako neko nije ni tražio takav posao, ako je odbijao takve poslove?
Ne može to izdrilovani mozak da prihvati kao mogućnost.
Otud, od komunističke indoktrinacije o svemoćnoj državi i nemoćnim građanima, dolazi i očekivanje da država brine o nekome kome se digao da posadi malo malina u nekoj vukojebini.
Jesi li sam odlučio da sadiš?
Jesi.
Nisi uspeo da zaradiš?
Tvoj problem, potrudi se, menjaj nešto, odustani, obesi se, sve ti stoji na raspolaganju.
Tu je problem, a ne u želji hladnjačaa da što više zarade, ta želja je normalna i treba da bude očekivana.
Jos u mom PRVOM POSTU sam rekao da imam 45ari
jer ne placam NI DINAR bilo kome za plevljenje, okopavanje, branje...vec to radim sam
Alal vera majstore!
Četrdeset pet ari obereš sam.
Ili si čarobnjak, ili lažeš, ili ti malina baš dobro rodi.
Da li iko ko je penziju "zaradio" u JNA, može pričati o poštenju?
Čemu je to služilo, šta je ko od toga dobio, gde su te silne pare spisakne, koga je ta vojska i od čega zaštitila, šta joj je bila funkcinja?
Ja bih se stideo svakog dinara koji bih od te sramote uzeo.
Pa uči onda.
- - - - - - - - - -
Da sam ja hladnjačar i da ovo nije istina trudio bih se svim sredstvima da ovo zvanično demantujem.
Jer ako ne demnatuju desiće se, šta?
Neko će ih na nešto prisiliti, naterati, kazniti?
Šta gube ako ne demantuju?
Iliti, u prevodu, ebe im se za demanti.