Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pazi, verujem da će šljiva biti jefitna, sve je jeftino ove godine, što ne bi bila i šljiva.
Ali isto tako verujem da će to ljudi dostojanstvenije podnet od vas napaljenih "biznismena" malinara.
Milsiš da će mi ovo biti prva godina sa lošom cenom?
Ne brate, truinaeste sam je prodavao po 12 dinara i vozio do Smedereva, pretprošle po 15, i niko nije kukao.
A znaš što?
Zato što ovde, u šljivarstvu, uglavnom nema skorojevića poput tebe koji mašta kamioniavionijabiznisnemjebote, nego su mahom ljudi koji znaju da ih čekaju i loše godine, i koji ne očekuju da u selu napave milione.
Ti i tebi slični, što se bili ( i ostali) tupavi, pa pomisli da ćete sa motikom i eventualno frezicom da zgrnete lovu, pa se sad razočarali, jebiga, pizdite, šta drugo da vam kažem
Ne, naprotiv, to je trezvena i odgovorna, prvenstveno prema sebi, logika.Ta logika" ti nisi bitan, niko nije bitan, poljoprivreda nije bitna" je logika roba koji ceo zivot radi za gazdu
Jbt, ti pricas o promasenom zivotu..Nije teško dokučiti otkud ljudima, u ovom slučaju tebi, potreba da nebitnim stvarima daju neku važnost
Skoro uvek se radi o ljudima koji, objektivno, nemaju ništa što bi mogli da istaknu kao svoj kvalitet, pa tu prazninu i promašen život pokušavaju nadomestiti uveravanjem sebe i dugih kako je njihov posao bitan.
Ali tvoj posao stvarno nije bitan, ako nemaš neki drugi kvalitet koji ti može život učiniti smislenijim (recimo obrazovanje, humanitarni rad, ljudska plemenitost, ili neki drugi kvalitet) ako ti je posao proizvodnje maline najznačajnija delatnost u životu, onda je tvoj kompletan život nebitan.
Jos da vam cika u belom da potpis pa mozete kuci..Naravno da nisam glup, to su potvrdili školovani ljudi i naučnici stavljajući svoje potpise na odluku da me prihvataju njima jednakim.
Limeni,ako je tvoj zivot promasen,nije drugima.Drugi imaju porodice i prijatelje
Mora malo da se izadje iz Robaja, nije "humanitarni rad i ljudska plemenitost" kad das turu piva ispred prodavnice.
I da, bio bi red (ali vi za red ne znate) da se polemiše i zaključuje samo na osnovu onoga što je ovde napisano.
Ko ja što radim, npr.
u Robajama nisam prespavao poslednjih trideset godina..
U Robajama sam uvek.
Nije problem u vašem tešenju da ja nemam porodicu i prijatelje, da ne izlazim iz Robaja (mada je stvarnost sasvim drugačija, srećna porodica, veoma uspešna deca, žena radi posao koji voli, (ni blizu poljoprivrede) svakodnevno "izlazim iz Robaja" jer živim u gradu, na četvrtom spratu, u Robajama nisam prespavao poslednjih trideset godina....
Robajama.Prvo si bio najpoznatiji uzgajivac sljive u selu " samo pitaj u Robaje ko gaji sljivu i uputice te na mene" pa ispade da lazes, pa imas hektare visnje koju izgleda gajis na terasi " na cetvrtom spratu"..
Bas ako te interesuje ja sam rodjeni Kraljevcanin kao i moj otac i deda a malinu eto igrom slucaja gajim na tastovim njivama.
Fraza, i to glupa.Vec je to neuspeh sto su ti deca napustila zemlju
Nije problem u vašem tešenju da ja nemam porodicu i prijatelje, da ne izlazim iz Robaja (mada je stvarnost sasvim drugačija, srećna porodica, veoma uspešna deca, žena radi posao koji voli, (ni blizu poljoprivrede) svakodnevno "izlazim iz Robaja" jer živim u gradu, na četvrtom spratu, u Robajama nisam prespavao poslednjih trideset godina...
Ne može da shvati da neko živi u gradu i da svako jutro pređe desetak kilometara do sela.
takvi kao ti smetaju ozbiljnim domaćinima.
Bravo Gvozdene, eto "posrecilo ti se" pa "radis" u struci.Ja sam u šljivama prohodao, o šljivama sam učio u srednjoj školii i na fakultetu, od šljive živim...i sad ćete ti i tebi slični da mi nešto pričate.
U jbt, sad se malo pravis vazan Gvozdene sa cetvrtog sprata, nije bitno sto nemas pojma cime su se bavili ali bitno je da ti "verujes" pa mora da je tako.Za razliko od tebe, ja sam iz porodice koja se šljivom bavi vekovima, zna se da je moj kraj, a ja verujem i moja porodica, učestvovala u čuvenom poslu izvoza suve šljive u Ameriku, polovinom devetnaestog veka.
Učestvovala u smislu da je sušila i prodavala šljive lokalnim trgovcima, i da je ta šljiva na kraju završila u Americi, kao prva roba koja je iz Srbije stigla u Ameriku.
Zasto ne volim termin zanimanje ?Zato sto je ponizavajuci i za posao koji covek obavlja,kao i za samu licnost...
Pa možeš li korak unapred da razmisliš?a malinu gajim na tastovim njivama.
Ej, mnogo si bre glup, jebote!U jbt, sad se malo pravis vazan Gvozdene sa cetvrtog sprata, nije bitno sto nemas pojma cime su se bavili ali bitno je da ti "verujes" pa mora da je tako.
Jako je bitno da covek ceni posao koji radi,tako ce znati da ceni i druge poslove i ljude koji ih vrse.
Niže je nedefinisan pojam.niti smatram da je dobar poljoprivrednik nesto nize od dobrog guvernera neke centralne banke.