Mušovac
Član
Na krave nema subvencija za nabavkuJa imam dve krave steone.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na krave nema subvencija za nabavkuJa imam dve krave steone.
A gde ima subvencija za nabavku junica?Na krave nema subvencija za nabavku![]()
Kupiš junicu i dobiješ deo nazad? I posle dobiješ 110k za prvotelku i 55k za mleko? To uopšte nije loše samo što nažalost nemam sa kime da radim i nemam neki objekat za pristojan broj grla.Na krave nema subvencija za nabavku![]()
Nije jos raspisano ali bice na jesen. Maksimalan povrat je 170 000 ili 50% od investicije.A gde ima subvencija za nabavku junica?
Jel raspisano negde ?
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Bas tako,ostaju ti junica prakticno dzabe kada sve subvencije legnu.Probacu sa mlekom da vidim kako to ide,ako se tu ne proslavim icice kao krava tele.Kupiš junicu i dobiješ deo nazad? I posle dobiješ 110k za prvotelku i 55k za mleko? To uopšte nije loše samo što nažalost nemam sa kime da radim i nemam neki objekat za pristojan broj grla.
Pa koliko onda košta ta umatičena junica?to što dobiješ ,,nazad" za toliko si je više i platio
Ko radi tu smotru ja imam jednu junicu otelila se u decembru 24te, umaticena je, niko nije bio da je vidi...Nema više 110k ukinuo novi ministar ,to što dobiješ ,,nazad" za toliko si je više i platio ,dobijaš 55k za redovno teljenje ,minus 5k matičnoj službi ,minus 600 glavnoj m.o. za smotru ,mleko trenutno oko 46din +19 premije a i tu se najavljuju izmene od nove godine da će biti ,,po kvalitetu" a kvalitet utvrđuje čik pogodi ko...
Nije ukinuto,na sastanku sa udruzenjem iz Sumadije pre mesec dana je ministar rekao da ce biti ove godine sigurno a za sledecu se ne zna.Sada kada se uzme junica i oteli do kraja godine mozes ici na povrat za nabavku priplodnih grla max 170 000din i dobijas 100 000 za prvotelku. Onda u aprilu ili kad vec bude konkurs sledece godine dobijas 55000 za ovu godinu i za tekucu odnosno za 2025 i 2026.U prevodu kad kupis junicu u narednih tipa god dana dobijes 380 000 od drzave. Cak sta vise subvencionisani kredit je 1% kamate za nabavku do 5 godina odplate (moguce zatvoriti kredit bilo kada) + besplatno osiguranje zivotinja kupljenih preko kredita. Cena kod lokalne mlekare na 100+ l dnevno je 54 din + 19 premija.Nema više 110k ukinuo novi ministar ,to što dobiješ ,,nazad" za toliko si je više i platio ,dobijaš 55k za redovno teljenje ,minus 5k matičnoj službi ,minus 600 glavnoj m.o. za smotru ,mleko trenutno oko 46din +19 premije a i tu se najavljuju izmene od nove godine da će biti ,,po kvalitetu" a kvalitet utvrđuje čik pogodi ko...
Regionalna matična organizacija ,obrati se matičnoj službi gde si prijavio teljenje oni će ti objasniti.Ko radi tu smotru ja imam jednu junicu otelila se u decembru 24te, umaticena je, niko nije bio da je vidi...
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Ako se oteli u 2026-oj godini ne dobijas 55000 za 2025-u godinu nego samo za 2026. I ako se oteli u 2026 nije sigurno da ce se dobiti 100 000 din za prvotelke. Kao sto rekoh ministar je rekao da ce biti ove godine a za sledecu se ne zna.Nešto mi nije jasno,pišeš ako se oteli do kraja g. A ako se oteli u 2026 jel to menja situaciju?
Dečko iz susednog sela je imao problem sa angusima iako ima sve papire tj pedigre i umatičene nije dobio subvencije za junice.
To za osiguranje ko daje besplatno ako su preko kredita?
Ako se oteli ove godine ti možeš tek sledeće da konkurišeš tako da ipak zavisiš od razvoja situacije sledeće godine. Sada će dobiti 100k one junice koje su se otelile do raspisivanja poziva ove godine, znači npr od juna prošle godine do juna ove godine dobijaju 100k.Ako se oteli u 2026-oj godini ne dobijas 55000 za 2025-u godinu nego samo za 2026. I ako se oteli u 2026 nije sigurno da ce se dobiti 100 000 din za prvotelke. Kao sto rekoh ministar je rekao da ce biti ove godine a za sledecu se ne zna.
Sto se tice tih angus junica,nisam 100% siguran ali mislim da ovih 100 000 za prvotelke dobijaju junice samo od mlecnih i kombinovanih rasa.Zato sto je to prvobitno bila mera za ocuvanje mlecnog govedarstva i da se za tovna grla ne dobija. Za tovna grla ide samo povrat pri kupovini od 125 000din max
2) за набавку јунице и бика товне расе из члана 3. тачка 1) подтачке (1) и (3) овогправилника – 125.000 динара;
3) за набавку стеоне јунице из члана 3. тачка 1) подтачка (4) овог правилника – 170.000динара;
Mozes da ostvaris na njih subvenciju od 55000 kao i na umaticene. To se vodi kao krave doilje...Imam pitanje za iskusne clanove,naime da li moze da se ukrstaju umaticene tovne rase ,npr probao bih limuzin-angus, sarole-angus, da li mora biti cista rasa ako je umaticeno ?
Tacnije cini mi se od 1. aprila do 1.aprila , imam jednu ove godine otelila se 30.maja i nece dobiti 100k ,daj boze da sam u krivu ..Ako se oteli ove godine ti možeš tek sledeće da konkurišeš tako da ipak zavisiš od razvoja situacije sledeće godine. Sada će dobiti 100k one junice koje su se otelile do raspisivanja poziva ove godine, znači npr od juna prošle godine do juna ove godine dobijaju 100k.