Chat u govedarstvu

Kontaktirajte nekoga iz vaše PSS, ljudi će vam pomoći.

Procedura uopste nije komplikovana sve sam zavrsio za sat ,u upravi za trezor su obavesteni sta treba da izdaju , u nadleznoj vet.stanici takodje ,vase je samo da se pojavite i kazete sta vam treba.

Procedura uopste nije komplikovana sve sam zavrsio za sat ,u upravi za trezor su obavesteni sta treba da izdaju , u nadleznoj vet.stanici takodje ,vase je samo da se pojavite i kazete sta vam treba.
Kod nas se čeka 1 dan za papire iz trezora.Kod veterinara odmah dobiješ.
Samo što čemo morati za Bečej-oko stotinak kilometara sa traktorima starim od 30 -40 godina.

Bila je prvo S.Crnja i Čantavir u opciji.Sad spominju Bečej.Samo da do kraja ne bude N.Sad,Beograd.

Ne da su komplikovani,para im nema.
Potvrda o članovima gazdinstva je najbitnija a to su uveli jer znaju da to nismo menjali od početka i da nekog nismo izbrisali ili dodali.Odmah jedan od razloga da te eliminišu.
Potvrda o vrsti i broju životinja:prvo,to će izdati veterinarska stanica a drugo,šta će im teladi i junad kad njima ne sleduje.
Kao što sam i naveo našli su razlog da nas odbiju.Navodno nismo ostvarili premiju,tj.ne ide na naše ime jer predajemo na otkupno mesto.Znači da će dobiti samo ko otkupljuje a mi ostali izvisili.Sa 4.500l mleka mesečno su nas odbili a kvota je 3000l za kvartal.Nije problem.Preživećemo mi i bez njihove milostinje ali takvo sitničarenje.Inače redovno dobijamo premiju.To se lako da proveriti.

Lepo mi rece jedan drugar niko se jos nije obogatio hraneci stoku osim klanicara.
Juce crkne najvece tele,upala pluca i za 4 dana gotov. Ovo jos nisam video da ne reaguje ni na jedan lek.
Danas slicna situacija sa ovim sto je bio pored njega.... videcemo da li ce ga veterinar povratiti.

Dobrinčan jel ste davali i infuziju? To je bitna stvar. Gozovo je sigurno da su kombinovano virusi i bakterije, a moguce i mikoplazme, pa onda nešto deluje a nešto i bema dejstva lekova.

Није у интересу Државе и Министарства да оживи Говедарство у Србији не само Говдарство,Млекарство итд....Ово што се теби десило то треба да знаш и рачунаш на то!Зато би ја дао вама бенефицирани радни стаж!

Lepo mi rece jedan drugar niko se jos nije obogatio hraneci stoku osim klanicara.
Juce crkne najvece tele,upala pluca i za 4 dana gotov. Ovo jos nisam video da ne reaguje ni na jedan lek.
Danas slicna situacija sa ovim sto je bio pored njega.... videcemo da li ce ga veterinar povratiti.
Imao sam takvih slucajeva. Nekad se moralo direktno u traheju ubrizgavati inekcija i opet nista nje vredelo. Bilo je da padne i ugine ispred veterinara, da ne verujes. Uvek je bilo gde ima, ima i stete, ali da je steta jeste i to velika.

Dobrinčan jel ste davali i infuziju? To je bitna stvar. Gozovo je sigurno da su kombinovano virusi i bakterije, a moguce i mikoplazme, pa onda nešto deluje a nešto i bema dejstva lekova.
Nismo,samo antibiotike (inekcije)
Da li si vakciniso Telad od gripa
Kakvi su simptomi visoka temperatura ili otezano disanje edem
Danas su dobili vakcine...
Pa klasika prvi dan vidis da duva i imao povisenu temperaturu. Drugi dan nema temperature jos vise duva... trec dan krenula lagana pena i cetvrti dan gotovo. Najvece i najnaprednije tele bilo. Jednostavno nije reagovalo ni na jedan lek koje je dobilo.

Vakcina se daje kad su u dobroj kondiciji, tj. imaju jak imunitet. Isto kao i kod ljudi.
Ako je virus vec prisutan onda moze imati i kontra efekat.
Sam postupak vakcinacije dodatno moze da bude stresan za tele.
Uz antibiotsku terapiju treba dati i vitamin C, infuziju....

Sinicijalni virus jedan od ibr virusa on ubija tako brzo, jedini lek vakcina na vreme odradjeno. Krava ga prilikom telenja prenosi na tele gde se zadržava u zglobovima a aktivira se prilikom nekog stresa. Jedina zastita od njega je vakcina i revakcina koja bi trebala da se odradi po dolasku teladi u stalu. Kad se telad izvozila za Izrael sabirni centar je bio Fiserov salas kod Rume tu su se Telad grupisana i vadjena je krv i tecnost iz zgloba da bi se odradili testovi na bolesti i na ibr viruse, svako tele koje je pokazalo da je pozitivno ostajalo je nama i te godine je bilo strasno sa uginucima

Nazad
Vrh