Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tebi smrdi zato sto si preko Drine i ne znas kakava je situacija ovde kod nas.Imao je otkup i dobio je od mlekare obavestenje da mu skidaju 20 dinara od cene na sta on nije pristao ,a mlekare posto su u dogovoru nijedna druga nije htela da preuzme nj. mleko.Meni to nesto smrdi. Kako toliki proizvodjac da nema mljekaru i siguran plasman. Da li nije aflatoksin ili mozda je kiselo mlijeko. Ako je juce prosuo da li ce i danas biti prosipanja?
Pa nije ni kod nas bajna situacija. I kod nas su problemi sa aflatoksinom. Mljekare iskljucuju ljude i ostavljaju mlijeko. Samo mi je bilo cudno jer je to ozbiljan proizvodjac svaka mljekara bi takve da ima kod sebe. Sto bi se cimala sa 30 manjih kao ja kad je lakse pokupiti kod jednog covjeka.Tebi smrdi zato sto si preko Drine i ne znas kakava je situacija ovde kod nas.Imao je otkup i dobio je od mlekare obavestenje da mu skidaju 20 dinara od cene na sta on nije pristao ,a mlekare posto su u dogovoru nijedna druga nije htela da preuzme nj. mleko.
Na fakultetu smo imali nekog profesora koji nam je uvijek pricao da se u EU placa izvoz. Izveze mlijeko po nizim cijenama od konkurencije , a evropska unija nadomjesti gubitak.Zatrpani smo uvoznim mlekom koje ulazi po 0.3e ,a u zemljama porekla tog mleka cena je 0.45-0.50e sad na koji nacin to dolazi kod nas po 0.3 nemam pojma osim ako nije cist damping.
Po cenama inputa koje kod nas ulaze u proizvodnju otkup mleka ispod 0.55e je cist gubitak i to u stalama gde je prosek iznad 25lit, u stalama sa prosekom 20lit ili manje da ne pricam.
U price o afla-toksinu ne bih da ulazim jer i to je cista manipulacija
Kod njih 60 din na tonu dinar popusta.Veletrgovina tt vidi sa njima imaju i prevoz zadnji put 58 na vecu kolicinu pre dve tri nedelje, imao sam ponudu rifuzu po 48 din na 10 t neki dan ali sam sa Sano dogovorio njihov super San bul oko 80 dinara, danas se raspitao De heus super protiko bul 64 din