Chat u govedarstvu

Hvala na lepim rečima. Ja sam jedan od vas, istu muku mučim i isti znoj lijem, jedino što sam dobio priliku da nakon studija umesto kući nastavim da radim i na fakultetu i usavršavam se. Al bez mog sela i farme ne bi to bilo to.

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

Svuda ista prica, drzavi je jako stalo do stoke. U selu imamo 1300 ovaca, opstina nam proda pasnjak na licitaciji na 15 godina nekom investitoru. A MZ ima ugovor da nam je opstina izdala pasnjak na 99 godina 2005. Drzava dobila pare, opstinare bas briga, a mi na prolece ovce na kantar.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ne znam kako se sad ponasaju posto je potraznja za bikovima, inace umeju da budu jako bezobrazni.

Zarko na stranu ,ali oni kao firma cesto nisu bili od reci.
Dogovore robu na 20 dana placanje pa se to otegne na blizu 40 ,jos kad ih zoves za svoje pare oni ti kazu da dosadjujes.
Desavalo se da dodju po robu popodne i kazu da dodjes sledece jutro da prisustvujes merenju toplih polutki ,oni bikove pokolju uvece ,prenoce u hladnjaci ocede se i izadje randman kao kod krava itd ,itd.....

Znaci ne cveta cvece... Ja sam cuo da su mi linije za tople polutke "lose" (mnogo idu na stetu proizvodjaca).

Dobrincan nije bas da su lose,ja sam najbolje radmane imao bas tu i cesto puta nisam ni prisustvovao klanju,za pare jeste tako otegne se 20-25 dana ali posto sad nema robe sad mozemo mi malo da ih zajebavamo i trazimo sta hocemo i kako hocemo.

Zna li ko koja mljekara u Republici Srpskoj uvozi sirovo mlijeko iz Srbije i naplacuje premiji u RS kao da je kod nas proizvedeno?

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Како је то могуће код вас? Овде откупљивач мора да издаје признанице-рачуне произвођачима са тачном литражом и на основу тога предаје захтев за све произвођаче (који то потписују). Онда кад легну паре мора одмах да проследи те паре произвођачима. Све то мора да се правда и кроз папире за Пореску.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam detalje, moguce da i nije istina

Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Ne vjerujem da je to tacno, jednostavno nema odakle da se uveze, kamioni cekaju pred mljekarama nemaju sta da utovare. Kod nas je otimacina za svaki ugovor kako cujem. Meggle se bori da uzme a svi ih otkazuju radi drugih mljekara

Polako se približava sezona građevinskih radova a ja umesto da, kako je bilo planirano, nabavljam materijal za izgradnju(adaptaciju) objekta za krave i junice razmišljam o stagnaciji ili čak smanjenju broja goveda.
Ustati ili odustati?
Da li se mi mali proizvođači možemo iskobeljati iz ovoga?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh