Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
oduvek su se pilici jednodnevni isporucivali cetvrtkom,al oduvek(Dule zna zasto bas cetvrtkom).Ako stignu u ponedeljak onda moraju biti 5 dana stari u suprotnom ne valja.Postoji sumnja da ih je legao neko od ko zna kakvih jaja a ne profesionalna inkubatorska stanica

@nikola_VUK
Ne znam gde da pisem o danima lezanja pilica, a da Nidza to procita. Nije nemoguce izvesti pilice i ponedeljkom. Kod nas ovde je to malo redje posto lezenje pilica rade privatno uglavnom adventisti (subotari). Kada bi izlazili ponedeljkom onda bi jaja iz kojih izlaze pilici morali iz inkubatora u masinu u kojoj izlaze pilici da prebacuju subotom (dva dana ranije) a to je za njih neradni dan. Ako je neko predvideo ovakvu guzvu sa pilicima onda je jaja polagao u inkubator ponedeljkom i cetvrtkom pa onda i tim danima izlaze i pilici. Dakle nista cudno ako izlaze i ponedeljkom.

@malimedo38
Druze u nasem kraju je retkost da pilici izlaze i ponedeljkom mada i toga je bilo ranije kada su se pilici masovno drzali, skoro svaka kuca. Danas se to pogospodilo pa nema potrebe da pilici izlaze 2x nedeljno.

Cime se vi zamarate.Bas vam nije dosadno.:osmeh: Za pilice je frka i stanice znaju da pomere.Ja dajem dinamiku isporuke 6 meseci unapred,pa sam x puta pomeran.Ja pilice dobijam u 6 ujutro nekad petkom,a nekad ponedeljkom.Nije se to pile izleglo pa odma trci bas kod vas.Ono se uglavnom leze dan ranije,pa se sledeci distribujira.Meni kad dodje kombi,to je produzen,povisen i zamislite koliko tu ima pilica.On to razvozi ceo dan.Jednodnevno pile ima energije za oko 48h.Znaci za to vreme treba da stigne do potrosaca.Pilici i kad stignu daje im se samo voda.Tek za oko 90 minuta hrana.Racunajte da su pilici po lezenju i na susenju.Ja i ne volim kad mi stignu oni navrat nanos,sto bi mi rekli ne odlezani.
U svakom slucaju u zavisnosti od inkubatorske stanice pilici se legu vise puta nedeljno,jer ih je lakse raspodeliti iz vise tura.

@SAMA

Sto se zamaram? Pokusao sam da objasnim da se pilici legu i ponedeljkom i sto ih kod"subotara" nema ponedeljkom. Ne verujem da neko ceka dan dva da razveze pilice. I oni zele da ih se rese sto pre, da ih uruce tovljacima, pa neka onda oni beru brigu sa njima.

Nidzo nisi danas dobio posto je velika frka sa pilicima. Prodavnice dobijaju na kutiju dve pilica, i to ako dobiju.

---------- Poruka napisana 16-03-12 u 07:25 ---------- Prethodna poruka je 15-03-12 at 19:16 ----------

Dobro jutro narode. Osvanuo predivan dan, kada se samo setim one zime i leda na vratima zivinarnika, brrr.

Brojtro.Ja jos sanjam nocu onu kondenzaciju.Samo sam molio Boga da ne navucem neku upalu pluca.Iz tople sobe na -20 i kusur,pa u topli objekat na +30 i kusur,pa tako mokar napolje,pa u drugi,pa treci i tako na 5 mesta.Kad udjem u kucu gola voda.:osmeh: Samo nek je nama odkravilo.Sad ce strepimo od vrucina.Nemos nam ugoditi nikako.:haha:

Dobro vece drustvo. :ppozdrav:
Ja samo na brizinu da se javim da sam ziv i jos uvek sa vama. Samo malo redje nesto. Lepo vreme pa se ima obaveza po dvoristu.
Pozdravljam sve na forumu. :ppozdrav::ppozdrav:

Brojtro.Ja jos sanjam nocu onu kondenzaciju.Samo sam molio Boga da ne navucem neku upalu pluca.Iz tople sobe na -20 i kusur,pa u topli objekat na +30 i kusur,pa tako mokar napolje,pa u drugi,pa treci i tako na 5 mesta.Kad udjem u kucu gola voda.:osmeh: Samo nek je nama odkravilo.Sad ce strepimo od vrucina.Nemos nam ugoditi nikako.:haha:
A veće sa hranom papirne, pa ovlaže, uzmeš je u ruke a ona se pocepa.Imao sam malo problema i sa instalacijom.Stradala mi jedna kamera.Bilo problema sa vodom.Samo kad je prošlo....:ppozdrav::ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh