Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam čitav dan danas u dvorištu bio, kako je lep dan bio pravi za bermude i potkošulju.

Ja sam danas kod mojih pilica u boksove stavljao slabije sijalice. Infra vise nemam ni kod najmanjih.

---------- Poruka napisana 17-03-12 u 07:08 ---------- Prethodna poruka je 16-03-12 at 20:29 ----------

Dobro Vam jutro zivinari. Idemo u nove radne pobede.:ppozdrav:

'Bro jutro . Dule po obicaju prvi ustaje.I ja sam doduse uranio jutros i celo jutro trcem oko koza i pilica.Jedna koza bi trebalo danas~sutra da se jari a isto tako i jos jedna tura piladi (mojih super mesanaca:amrok,sasex,australop+pevac viadota:haha:) treba da izadje.Tako da ovo lepo vreme mi bas ide na ruku:cool:

Kome fali nesto do jaja nek se javi. :ppozdrav:

Ti se javi, a krijes prisutnost na forumu da te ne ocerupaju pa da se vidi (ako ima sta) to medjunozje.:haha:

---------- Poruka napisana 18-03-12 u 14:07 ---------- Prethodna poruka je 17-03-12 at 16:19 ----------

Dobar dan drustvo. prvo da se izvinem. Znao sam da ce u toku prosle noci se raditi na serveru, i da forum nece biti dostupan a ispustio sam da to napisem. Zato molim oprostite. Placam jednu turu kada se vidimo.:ppozdrav:

Posto sutra pocinjem da radim (gotov godisnji) od mene moze i da ne radi pre podne:osmeh:, a posle podne da ne koci :ppozdrav:

Pozdrav, od jutros nisam mogao da kuckam po forumu, sad sam ukapirao da me Firefox nešto zeza, inače bio sam malo na protestu vikali smo :bravo: "Milo lopove", ali imam osećaj da on to već zna i da ga boli uvo :osmeh:

Dobro jutro, valjda će danas da dođu.

---------- Poruka napisana u 16:27 ---------- Prethodna poruka je at 09:33 ----------

Opet me je ispalio ovaj za piliće, kao biće u četvrtak.

Цена јаја ме натера да урадим калкулацију. 1:1 и то на малу количину. Имам неки стари "кафез" са три бокса па поручио носиље да пробам дал' математика ради у пракси. У калкулацији је "амортизација" коке 3,4 Дин. по јајету (на 200 ком.) а рачунао сам 150гр./јаје концентрата. Јел то ОК?

Otprilike tako nekako.Sada na ovu cenu jaja svi rade kalkulacije i svima se svidja ista.Ipak to ne treba da zavara.U zivinarstvu su poznate ogromne oscilacije i variraju cak u intervalu od ekstremne zarade,do ekstremnog gubitka.Kad je cena necega dobra,ljudi nagrnu da to drze i cena neminovno pada.Moja teorija je ako niko nece da drzi npr curke,treba ih drzati,jer mora doci cena i obrnuto.Tako je i u svinjarstvu,u ratarstvu i u svakom slucaju treba svastariti.Na jednom se zaradi,na jednom pukne,ali uglavnom se nesto mora ubosti.

Kad je cena necega dobra,ljudi nagrnu da to drze i cena neminovno pada.
Ако сам добро разумео цена је скочила због одлуке ЕУ да се живина држи "хумано" па је то преполовило капацитете. Једино ми није јасно зашто је код нас скочила цена када ми и даље држимо као и до сад. Кад ови на западу дуплирају капацитете онда ће и нас да закачи (због кандидатуре) "хумана" експлоатација (у супротном ће та јаја моћи да се користе само за личну употребу) па ће цена јаја до даљег бити висока.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh