Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Navijam za tvoju suprugu,tj da tebe popusti i da se ona rastereti posla.:haha:

Pa foliracu ja jos koji dan, kao u radnji cu da odsedim i ovako musterija ima malo, a pilice ne mogu brate da se saginjem. Trebal ponovo da na....m.

Od Slobode,Cacka i usisivaca ostao samo Cacak.Sto ti jace krka inekcije,brze ces ozdraviti.To ti je ko ono kad odes kod zubara,a zub te prestane.Kad pomislis na krkanje inekcije,vec ti je bolje.:osmeh:Jedino u svemu tome je dobro sto ti zena daje.:haha:
Vidi kako izgleda kad treba da das.:haha:
Da sam ja kojim slučajem bio mesto ovih i doktor bi dobio inekciju:haha:

Jedino je pred tastom fin.:osmeh:Ima dobru penziju.:haha:Izvini druze bilo jace od mene.::namigivanje::
Jedno pitanje za prisutne.Koja je cena gasa kod vas.Ja ga licno koristim za grejanje pilica i sa ovim poskupljenjem je kubik 47,64::lose::

Cestitke na 400.Zelim ti jos mnogo,mnogo postova.Cena drugar varira i to zestoko u zavisnosti od distributera i da li se trenutno mesto gasificira.Tamo gde se gas i prikljucak propagira,cena zna da bude i duplo jeftinija.Barem je do sada bilo tako.

Ti bodes sve redom, ne biras.:haha:

[/QUOTE] Mislio sam na inekciju:haha: SAMA
user-offline.png
nema ljutnje što jest jest danas sam joj otero prosce ustvari reko sam ona može da ide a penzija ostaje.:ppozdrav:

@SAMA

Narod je obmanut sa izjavom da gas poskupljuje za domacinstva 10%. Ustvari, samo onim domacinstvima kojima Srbijagas direktno isporucuje gas je skuplji 10%, a distributerskim kucama posto se svrstavaju u privredu 15%. Znaci moja i ostale dist. kuce su dobile po 15% skuplje i na to jos dodale neki svoj procenat poskupljenja pa koeficijent rastura. Kada se sve to sabere na to ide PDV, pa poskupljenje izadje negde oko 21%, sve zavisi od dist. kuce. Kurvinski su obmanuli narod, sada se vade sa tim ko do 20-og u mesecu plati ceo iznos na racunu dobija 5% umanjenja racuna za sledeci mesec.
::samo bes::

Sve ja to nazalost znam.Ne znam samo u kom intervalu variraju cene.Koliko je kod tebe,ako nije tajna?I onomad su spekulisali sa 20 do 30 %,a zavrsili na 60.Znam da se i domaci gas mesa sa Ruskim i prodaje sa uracunatim transportom kroz Madjarsku itd i td.::jako_besan::

Ja sam savio kičmu,spremio bukovinu koja je sad suva i samo pusketa.Inače trošim minimum 30-40 metara drva.Ja gas nebi mogo da platim za 100godina.

Au brate napaceni.Koliko ti to hiljada kvadrata grejes.Ja u kuci trosim bukovinu i ugalj.Suseni vreoci,a gas mi je za kokosinjac.Nezgodno mi je vrsiti regulaciju temperature,posto nije centralno grejanje,vec pojedinacne peci i grejalice za svaku prostoriju.Alternativa je samo struja,a i nju trosim u izobilju.:osmeh:

Grejem možda malo više od 200 kvadrata.Centralno.Malo keva potroši za šporet i kuvanje mleka itd.U glavnom loži se na jednu mestu.Pre neki dan sam ozidao kotlarnicu 4x5 metara ali nisam stigo da izmestim kotao još.Mene ne košta ogrev sem radne snage tako da se i ne štedi puno.

To je ona ploca onomad za ono.:haha:Cim si je izlio odma otopljenje.E sad smo ga izgleda ugasili do marta.:osmeh:Inace ja imam u kuci centralno na gas.::lose::Skupo do bola.Mesecno sa pilicima i kuvanjem sam trosio i 1000 kubika.To je sad skoro 500e mesecno.::lose::
Nema nista od te ljubavi i grejem se na trajnozarecu kreku.Mastam o kotlu na pelet,ali otom potom.Inace blago tvojoj kicmi za tolika drva.:ppozdrav:

Nemoj da maštaš o kotlu na pelet nego ga napravi.Običan kotao samo ima puž koji uvodi pelet u ložište.I ako te ne mrzi malo automatike sa nekim termostatima da ti isključi pogon puza kad dostigne temteraturu

Ma nenam ni na cvrsto.Moram kotao kupiti svejedno.Centralno je uradjeno,kad je uveden gas i nema alternative.Sama kotlarnica je malena,da ce jedva stati kotao na cvrsto.Za ogrev nema mesta.Moram ga donositi iz udaljene supe.
Da bi se nesto postiglo u zivotu,mora se prvo zeleti.Ostalo je put do cilja.Uvek nesto prece.Toplo nam je ne mogu reci.Nije ni skupo,al mi zao sto su radijatori hladni i ne greje se cela kuca.Otom potom.Ce bude reseno.

Nije baš lako napraviti kotao za pelet, ima tu još i ventilator i još dosta zezalica oko automatike jer treba da se kontroliše i ventilator i puž.
Ako već imaš kotao koji je ok možeš da uzmeš set da se postojeći kotao prepravi za pelet, vidi link kotao

Skupli gorionik nego kotao.Ja mislim da to treba malo pojednostaviti.Za 600 e koliko bi za moj kotao trebalo da se izdvojim za nov gorionik ja napravim spejs šatl a ne taj gorionik.
Vidi link doduše u nekoj pećki ali funkcioniše.
Gorionik od 600e?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh