Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi ti tamo na tornado i cunami.:haha:Nemoj posle da bude " Volim severac i rado ga se secam":haha:

Danas prilikom klanja pilica na par komada sam na kozici na grudnom kosu nasao par vodenih cireva , tacno posred grudne koske (izmedju pelog mesa) znali neko stajeto i razlog njihovog pojavljivanja?

Naj verovatnije to je reakcija na neki nadrazaj od podloge. Tovni pilici naj vise leze i to bas na tom delu tela gde su se vodeni plikovi pojavili, ako su to vodeni (limfni) plikovi. Ne bi trebalo da je nesto opasno, ali ti kada budes u prilici konsultuj veterinara.

Onda su Rale sigurno nazuljali na tu metalnu precku pa imaju vodeni zulj. Tacno sredina belog mesa kada legnu dodje na tu armaturu i pojavili su se vodeni zuljevi. To je samo moje skromno misljenje.

Ja sam to imao u periodima povecane kondenzacije.To sam isto povezivao sa mokrom prostirkom.Leti to nikad nije bilo.Sad si me bacio na muke,jer ti nemas prostirku.Jednostavno sam ostao bez teksta.Jel njima bilo pretesno u tom kavezu?Uslecd otezanog kretanja,mozda vise leze,pa se taj deo nazuljao i inficirao.Bilo bi dobro u svakom slucaju konsultovati veterinara.
Mada i oni nekad lupaju svasta.Cast izuzecima.Barem kod mene nema veterinara iskusnog u zivinarstvu.

Pitacu oba veterinara kad budem pricao sa njima 1 je Doktor i jako se dobro pokazao sa znanjem brzinom izlaska na teren i cenom a druci je DR MR veterine radio na brionima a sad ima ambulantu u mojoj okolini on licno retko izlazi na teren i nije preterano vest sa domacim zivotinjama (stokom) al ima titulu

i ja mislim da je zulj koji je nastao od zicanog poda,isto i ja kad igram fudbal na tvrdoj podlozi na betonu na tabanu imam plikove ispunjene limfom.

Kolega mi ima problema,pa da Vas pitam. Jednoj kokosi je glava na strani visi od prije koji dan ali dok jede uspravi vrat,i dvije mu jednostavno ne mogu na noge,jer i kad ih postavi na noge sam se rasire i koka opet "legne".
Uzor prehrana ili uvjeti drzanja?

i ja mislim da je zulj koji je nastao od zicanog poda,isto i ja kad igram fudbal na tvrdoj podlozi na betonu na tabanu imam plikove ispunjene limfom.
Menjaj proizvodjaca obuce i carapa (izgleda dasu tesne) pilici nisu imali zuljeve na noga nego na grudnom kosu , perije nije izuljano , nema ostecenja na kozi vec je zulj izmedju koze i koske ( i meni vrlo cudno)

---------- Poruka napisana u 22:28 ---------- Prethodna poruka je at 22:26 ----------

Kolega mi ima problema,pa da Vas pitam. Jednoj kokosi je glava na strani visi od prije koji dan ali dok jede uspravi vrat,i dvije mu jednostavno ne mogu na noge,jer i kad ih postavi na noge sam se rasire i koka opet "legne".
Uzor prehrana ili uvjeti drzanja?
koja sorta , cemu je namenjena (jaja-meso-perije) uslovi drzanja , i cime hranjene

To su domace kokosi,pustene po vocnjaku da ćokaju,hranjene kuruzom i koncentratom.
Nista intenzivno,onako za sebe kako se kaze.

Koke na ispustima ne bi trebale imati problem sa mineralima.One u prirodi sebi nadju u zemlji ono sto im je potrebno.Pogotovo,ako pride dobijaju i koncentrat.Lici na neki slog,od jace hrane ili nedostatak kalcijuma,kod ovih sto ne mogu na noge.S obzirom na to kako se drze,pada mi na pamet da su mozda pojele neki vlazan kukuruz,mozda pokvaseni koncentrat i slicno,pa je doslo do takvog problema.
Proveri ovo i hrana ,a pogotovo koncentrat nesme da ovlazi.Cak i soja postaje otrovna u tom slucaju.

Dobro jutro drustvo. Ovog jutra kod mene manje lopatanja. :ppozdrav:
Prognoza je bila tacna. Nije pao novi sneg. :haha:

@SAMA
Moglo bi se igrati vije u snegu. Samo kada se setim tih dana. Eh.
Na poljanici se proprti krug i podeli na cetri dela. Jedan vija a ostali trce samo po proprcenom delu. A delovi u sredini sluze za odmor. Tog padanja i kvasenja....:haha:
A ova danasnja deca samo za komp, dohvate neku igricu i opleti.:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh