Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa lako je tako nositi jaja.:haha:Jos da ubacimo vince ili pivce,pa da celu kolicinu vidimo duplo,jaja koliko ne mozes prodati.:haha:

Evo nesto za krupna jaja.:haha::haha:je da petlovi pronesu:haha:
[h=1]Nov slučaj ptičjeg gripa među vijetnamskom živinom[/h]
isprekidana_linija_vesti.png
petak - 06.01.2012

pticji-grip-h5n1-vijetnam.jpg
okvir_vest_sadrzaj.png

HANOJ - Na jednoj vijetnamskoj farmi živine u delti Mekonga, na jugu zemlje, uništeno je više od 2.500 komada pilića radi suzbijanja širenja ptičjeg gripa, objavljeno je danas.

Testiranje živine na virus H5N1, koje je dalo pozitivne rezultate, obavljeno je pošto je prethodno uginulo nekoliko pilića na ovoj farmi, prenosi AFP.

Vijetnam je jedna od zemalja Jugoistočne Azije s najvećom smrtnošću od ptičijeg gripa među stanovništvom. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) od 2003. u toj zemlji je od ptičijeg gripa umrlo 59 ljudi, a poslednji slučaj je registrovan aprila 2010.

Ovog puta je provereno zdravstveno stanje svih ljudi koji žive u radijusu od tri kilometra od farme na kojoj se pojavila zaraza i nije ustanovljen nijedan slučaj oboljenja, tvrde vijetnamske zdravstvene vlasti.

Tokom vikenda na jednoj drugoj vijetnamskoj farmi takođe su registrovani slučajevi ptičijeg gripa među živinom, pa je uništeno 450 komada pilića.

Poslednja izmena:
Dobro jutro, danas idu pilići na klanje, večeras javljam rezultate, mada mi ne deluju mnogo baš da će biti extra.

Dobro jutro drštvo, koleginice i kolege živinari i živinarke.:ppozdrav:
Uvodi se danas struja u novi pilićarnik pa da se greje za preseljaj.
Neznam šta ću u vezi ove muzike?:sta: Žale mi se komšinice da su mi sitna jajca. :haha:

Jel gotova struja?Kad je useljenje?Jel termostat nabudzen?Gledaj od cega se zivi,mani se muckanja,pogotovo u svom soru.:haha:

Gotova, nabudžen termostat još bolje nabudžena grejalica. Ventilacija poslednji krik tehnike KENO VENTILATOR. :haha: Dođe mi da vrisnem. Još malo sitnice neke da se završe pa ako da bog u nedelju useljaj. :ppozdrav:

Svaka cast.Koristan ti bio objekat.Ja se ceo dan maltretiram sa ventilatorima na spratu.Uspeo sam da resim.:osmeh:Danas crveno slovo,a ja radio oko struje.Havarije i kvarovi ne biraju dan.::jako_besan::Al sve je dobro kad se dobro zavrsi.:ppozdrav:

Svaka cast.Koristan ti bio objekat.Ja se ceo dan maltretiram sa ventilatorima na spratu.Uspeo sam da resim.:osmeh:Danas crveno slovo,a ja radio oko struje.Havarije i kvarovi ne biraju dan.::jako_besan::Al sve je dobro kad se dobro zavrsi.:ppozdrav:

Prekrstis se i kazes:"Boze oprosti meni gresniku", i na posao.

Ma i ja vise volim sedeti u kafani.:osmeh:A jesam i bio besan ko ris.Kvar nikad nije dobar,al gde bas danas.Ne rade ventilatori,kad je to pocelo da kaplje,ubija.Vrucina,mokro,ja besan.Nemam ni kome da se zalim,niti koga da zovem.Sve na meni.Triput sam se presvlacio.Ali dobro je RADI.:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh