Chat u Živinarstvu 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dok god "rođak"radi ja se osećam mladim:osmeh: eee kad mu budem digao spomenik onda neću nikome trebat pa ni sebi:haha:

Па не мораш баш споменик .. и крстача је доста :osmeh: уз сву муку још и за мермер да се трошиш ..:haha:

... П.С.

Poslednja izmena:
Znate kako kaze nas narod:"Sve ide s'godinama."Kako covek stari,"ono"​ sto bi trebalo da se povecava se smanjuje ali zato rastu:dlake iz usiju,dlake iz nosa,m..a se takodje otegnu i povecaju:haha::haha:

postovanje....ja sam nov na forumu,zovem se lazar,a inace zdr.radnik po struci (jos uvek ne radnik,idem na VMS)...priznajem imate mnogo zanimljivih tema ovde... :) nisam uvezi ove teme procitao svih ovih 40-50 strana ali pohvatao sam neke delove... :) mene zanima kakva je npr situacija sa domacim kokoskama,da li bi tu mogao da se napravi neki poslic i zaradi neka veca cena mesa,a da se u ishrani ne koristi koncetrat (osim prvih mesec dana) vec samo zito,kukuruz itd.... pozzz

@dobar covek
Možeš da uradiš nešto ali da imaš dobre kupce i tezgu u bg ili ns po mogućstvu. Odnosno da je neko sposoban i želi da plati domaću koku ili pile više od belog.

Poslednja izmena od urednika:
Bar dan i od mene.Sto se tice prodaje tih domacih pilica je tesko reci.Sigurno da ima i takvih interesenata na trzistu.To jedino sam da se raspitas tj ispitas trziste i sto rece kolega probati sa tezgom.Za to ti treba vec utovljenih pilica.Mogu ti samo reci da je trziste jako sumnjicavo i tesko ga je probiti.Ima svakakvih prevaranata i ljudi se opekli.Jedino sa papirima za organsku proizvodnju,pa bi mogao i po nekim ekskluzivnim restoranima.To je opet prica za sebe,procedura uzas,a otpada i onaj deo tova sa koncentratom sto si zamislio.
U svakom slucaju zelim ti srece i uspeha u radu.:ppozdrav:

@ dobar covek. Tesko ces druze naci trziste za domacu zivinu.Pogotovo ako ces da hranis bez koncentrata.To odmah podrazumeva vece troskove,tj. duzi period ishrane do klanja.A sve to automatski podrazumeva i skuplji finalni proizvod sto kod nas u Srbiji izaziva jezu kod svakog prosecnog gradjanina.Ja gledam ovde u mom kraju ako marketi spuste cenu piletine za 10 dinara,svi trce ko'ludi tamo (kao da se deli dzaba) a niko ne pita sto je ta piletina zamrznuta,nije isciscena itd....Ja licno kupujem u komsiluku,uvek taze i nezaledjeno.Mozda je 10~tak dinara skuplje alj bar znam sta jedem i sta dajem deci.Nazalost velika vecina razmislja "stomakom" a ne glavom~kupiti sto vise za sto manje para.

Poslednja izmena od urednika:
хмм :sta: ... домаће коке .. трговина месом .. у бре а да ти прво исчиташ КЗ ?

@ dobar covek. Tesko ces druze naci trziste za domacu zivinu.Pogotovo ako ces da hranis bez koncentrata.To odmah podrazumeva vece troskove,tj. duzi period ishrane do klanja.A sve to automatski podrazumeva i skuplji finalni proizvod sto kod nas u Srbiji izaziva jezu kod svakog prosecnog gradjanina.Ja gledam ovde u mom kraju ako marketi spuste cenu piletine za 10 dinara,svi trce ko'ludi tamo (kao da se deli dzaba) a niko ne pita sto je ta piletina zamrznuta,nije isciscena itd....Ja licno kupujem u komsiluku,uvek taze i nezaledjeno.Mozda je 10~tak dinara skuplje alj bar znam sta jedem i sta dajem deci.Nazalost velika vecina razmislja "stomakom" a ne glavom~kupiti sto vise za sto manje para.
Apsolutno tacno.Standard nam je katastrofa,a pride smo ne obavesteni.::jako_besan::S obzirom da je kod nas grabez za hranu koja vezuje vodu za misice i ista je na ceni,za razliku od zapada.Pri tome nikom ne smeta sto to pile ili sta vec pri pripremi izgubi abnormalno na tezini pri pripremi,jer voda iz njega ispari.Sve to prolazi zbog sto rece kolega 10 dinara po kg.:osmeh: Da ne pricam o smrznutom,koje u sebi ima leda bar za par desetina dinara.:haha:Sta reci,osim da nismo nacija za ulaganje u organsku proizvodnju.Da ne pricam o Biofarmama.::samo bes::
Naravno cast izuzecima.Ja pisem o razmisljanju vecine.Znaci treba naci krug ljudi,koji ce to znati ceniti i onda krenuti u proizvodnju.U protivnom pisi propalo.
Ima ljudi na ovom forumu,koji upravo i gaje iz navedenih trovackih razloga za licne potrebe.Cisto da znaju sta jedu.Klice,jabuke,jecam,kopriva i slicno.To na zalost u Srbiji nema cene.

Samo napred dobri čoveče kreni sa nekom manjom količinom. Na kraju krajeva ako ništa drugo imaćeš zdravu hranu za sebe i prijatelje a nema ništa lepše od domaće supe:osmeh: sem žena naravno:haha:

Ta konbinacija :meso+jaja takodje bi bila izvodljiva samo za svoje potrebe jer domace koke pronesu sa sest~sedam meseci starosti,ako hoces da nose jaja onda ne sme da se mnogo hrane jer bi ih salo zatvorilo.Jedina opcija za meso od istih bi bila da kada se iznesu,"pritisnes" ih sa kukuruzom da vrate masu ali tada vise meso nije mlado i meko jer bi bile stare oko 1,5god.Ne znam.... nozda gresim ali ne zivimo u srtedini u kojoj bi tako nesto moglo da prodje:sta:

Lepo,lepo....jos da moze da ima prodjukod nas...Prvo sto bi prosecan Srbin rekao bi bilo:"Sram ih bilo uvaljuju nam glave i noge sa noktima,a jos i skuplje!"Ako si ipak resen da krenes sa ovim,kreni sas manjom kolicinom kao sto rece kolega zis.:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh