Chat u Živinarstvu 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znate kad su dosli na selo da rade anketu o sexu pa usli u kucu kod jednog domacina a tamo deda i snajka u kuci,ostali rade kud koji pa pitaju dedu o zivotu o sexu i deda pocne kaze kad ustanem prvo me je** kicma ne mogu odma da ustanem,onda me je** lekovi dok ih sve popijem,pa me je** penzija sto kasni i tako deda prica a snajki vise dojadilo da slusa pa prekine dedu kaze deda ne pitaju te sta te muci u zivotu nego o sexu,kaze snajka ja im sad pricam sta mene je** a kad dodje na red ti pricaj ko tebe je**. :osmeh:

Dobar dan, kakvi su planovi za proleće Dule ? Za SAMU znam , on je za nas krupna zverka:ppozdrav:, ali pitanje je šta mi što pilićarimo na sitno...
Kod mene kukuruz u zrnu na pijacu i dalje od 34-36 din/kg, pilići uređeni čujem i ovde na pijacu pali na ispod 300 din, tako da ću ja malo duže odmarati objekte. Tek u martu ću uzeti ali samo za sebe i sestru. Ni za ćurane još nisam na čisto šta i kako ,ali do njih još ima fore.

Kao sto sam pisao i ranije, ako pilici budu 280,0 din. uredjeni a i dalje ove cene hrane tovim samo za sebe i svaju. Curke cu obavezno drzati i mislim vise nego lane, tu ima nekog profita. Bar ce mi moje ostati badava. Sa pilicima da se petljam za sitne pare necu. Oni koji budu radili na veliko (5-6000 komada) imace racunicu ali ovo na sitno kao ja, ne pije vodu. U slucaju lepe cene evo mene ponovo da SAMI prvim konkurenciju.:osmeh: Ali mislim da od lepe cene (320 din. za kg uredjene piletine) nema nista, posto Vlada mora da misli o 70% stanovnistva koji zive u gradovima. Oni ce morati da naprave neki uvoz piletine i drugog mesa da prehrane to stanovnistvo. Njima preti (Vladi) opasnost od smene samo od velikih gradova i oni tu moraju da podmire potrebe stanovnistva i onda su bezbedni, a njih ce podmiriti sa jeftinom hranom i narod ce cutati.

To je na zalost tako.:osmeh: Vlada ce kupovati socijalni mir,ako se uopste vise moze kupiti.Ko ima,taj ima.Na zalost mnogima je i 100 dinara po kg ne dostizno.Mene licno osim cene izlaza vise zabrinjava ulaz.Kukuruza kvalitetnog jako malo ima,a bojim se da ce taj biti preskup.Kad je mali ulog,mozemo se necemu i nadati.Sada nam preti astronomski ulog,sa velikom verovatnocom za debakl.Posle onog jesenas,jos jedan bi mi bio koban.
Evo resenja za prodaju pilica.Dolazi nam SEIK.:haha:

Poslednja izmena:
Zdravo zivo narode, kod mene poceli da kupuju jednodnevne pilice za tov. Ovi praznici ispraznili zamrzivace.:osmeh:

Tanki su im zamrzivaci,ako se isprazne za par praznika.Bojim se da ce se meso jesti samo na krupnije svece.:haha:

pozdrav drustvo.Ja nikada ne stavljam u zamrzivac,imam komsije koji gaje na veliko (1000~1200kom) tako da uvek uzimam sveze.Probao jednom ja sam da tovim 20 kom. i skuplje me izaslo nego da sam kupio kod njih uredjene :haha:

pozdrav drustvo.Ja nikada ne stavljam u zamrzivac,imam komsije koji gaje na veliko (1000~1200kom) tako da uvek uzimam sveze.Probao jednom ja sam da tovim 20 kom. i skuplje me izaslo nego da sam kupio kod njih uredjene :haha:

To je dobro kada od komsije kupis, bar znas sta jedes. Ipak sam siguran kada sam othranim, znam sa cime je hranjeno i kako. Sada su cene takve kakve jesu, ali videcemo sta nam je ciniti.

To je na zalost tako.:osmeh: Vlada ce kupovati socijalni mir,ako se uopste vise moze kupiti.Ko ima,taj ima.Na zalost mnogima je i 100 dinara po kg ne dostizno.Mene licno osim cene izlaza vise zabrinjava ulaz.Kukuruza kvalitetnog jako malo ima,a bojim se da ce taj biti preskup.Kad je mali ulog,mozemo se necemu i nadati.Sada nam preti astronomski ulog,sa velikom verovatnocom za debakl.Posle onog jesenas,jos jedan bi mi bio koban.
Evo resenja za prodaju pilica.Dolazi nam SEIK.:haha:

Imaš li vezu za Babu Babi....da gurnem i ja jaganjce :osmeh:

Pozdrav zivinari,nesto smo zatajili danas?Kod mene kisica sipi ali Nole mi je definitivno ulepsao dan~"sprzio je Spanca ko'slana papriku" :haha::ppozdrav:

kokica agroziv samo u koperaciji njihovi pilici i hrana tvoj objekat i svi ostali troskovi al 20000 pa na dalje .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh