Chat u Živinarstvu 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Е па да поздравимо кокошаре с почетком сезоне наравно са незваничном химном :veseljak::

Dobro jutro svima:spavam: Pedja 1 je bas dobro poranio,svaka cast.Neki kazu:"Ko rano rani,dve srece grabi." A neki opet vele:"Ko rano rani,ceo dan zeva.":haha:U svakom slucaju ja vise volim dobro da poranim,nekako mi dan dodje duzi.:ppozdrav:

Ja sam mojim kokama jutros oko 7~ce odneo poparenu psenicu i jecam,+10 litara mlake vode sa dodatkom sirupa od belog luka i jabukovog sirceta.To im je do pred vece,oko 16h im odnesem sav otpad iz kuce(pomije),takodje tople sa dodatkom 1 kasike "Maxivit"preniksa za koke nosilje.Pucaju od samopouzdanja:haha:~16 koka+1pevac=10~13jaja svaki dan.Malo li je na ovu zimocu a da i ne rominjem da ih drzim pod hangarom (veliki prostor ali nije mnogo zasticen od hladnoce).

Blago pevcu.Jes zivot malo kraci,al ima da cepa po ceo dan.Malo li je jedan na 16.:osmeh: A izgleda da su koke i vesele.:haha:
Ne znam dal nam Pedja jos zeva,il je odsviro himnu,pa :spavam:

- - - - - - - - - -

kokica agroziv samo u koperaciji njihovi pilici i hrana tvoj objekat i svi ostali troskovi al 20000 pa na dalje .
Dodajem da objekat mora biti u fulu.Kompjuterska ventilacija i klimatizacija.Tvoji troskovi struje,gasa,hladjenja i tvoj rad.Mislim da je to resenje za one koji imaju objekat,pa im stoji prazan.Praviti i opremati objekat,da bi se uslo u takvu kooperaciju se ne isplati.Treba jedno 100 godina da se ulozeno vrati.:osmeh:

Jeste druze malo 1 pevac na 16 koka ali nisam imao izbora.Ostavio sam bio dva ali onaj jedan óce oci da iskopa.trpio sam ga pola godine a onda je preterao sve mere,ja se sageo da promenim vodu a on mi skoci nogama na glavu:zli::zli: e onda ja njega uhvatim za onu njegovu i otkinem ko'....pevcu:haha:I tako ovaj sto je ostao (bio pametniji) dobije ceo harem.Sad sve i da hocu ne mogu da ubacim jos jednog jer ce da se tuku na smrt.Moram da kupim dva mlada pevca i da ih odgajim zajedno da se ne bi bili.Onda ce ovaj jeb.c u lonac a kokama ima da svane:haha:

Cuti,kako sam se lepo sageo mogo'mi je i z..iti ne daj boze :haha:

- - - - - - - - - -

'bro jutro narode,tmurno nesto jutros.Namracilo se ko da ce bombe da padaju:haha:

Ja sam :kokosar,golubar,kinolog,akvarista,felinolog,bivsi kozar i buduci kunicar.:haha:Posle svega toga sam solidan masinbravar i vrhunski mesar (tako kazu drugi):haha::ppozdrav:

@zis.Ne koljem druze jedva se izborim i sa klanicom~slobodno vreme je na minimumu.U decembru nesecu pokoljem prijateljima i uzoj rodbini posjeke (tovljenike) i to je odprilike na 20~tak mesta.Boga molim da urade pre decembra ali uglavnom me sacekaju:haha: Naravno to ne naplacujem,to radim cisto drugarski.U novembru su sve slave i ja sam tada prezauzet.Pokoljem preko 500 prasadi i jagnjadi u klanici za pekaru. ::novac:: 400 din. po komadu a ovamo (po kucama) neka sica a moram da kacim po sljivama i tabam po blatu...neka mene u klanici:haha::ppozdrav:

Drz se ti sto kazes klanice, lepa je tu lova za danasnje vreme. jes da ima posla puno ali jbg. Danas se svi otimaju za posao.

Dok los ima ledja drzacu se Dule a posle....koliko moze.Valda ce i deca porasti pa ce se sami snalaziti a meni i zencetu nece tad ni trebati puno:haha::ppozdrav:

Ja kod kuće koljem samo živinu,:osmeh: za svinje zovem komšiju.Da se razumemo kod drugih koljem kad me pozovu ali svoje više ne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh