Chat u Živinarstvu 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
JBG bila losa cena pilica,pa posekli kablove.:osmeh: Neko osto bez struje,neko bez interneta,a nekima nije do zaje....ije :haha:Dace Bog doce i nasih 5 minuta.
I kolega Zis se javlja od penzije,do penzije mislim tastine.:haha::ppozdrav:

JBG bila losa cena pilica,pa posekli kablove.:osmeh: Neko osto bez struje,neko bez interneta,a nekima nije do zaje....ije :haha:Dace Bog doce i nasih 5 minuta.
I kolega Zis se javlja od penzije,do penzije mislim tastine.:haha::ppozdrav:
E sad sam se zaj... Istekla mi lična karta pa sam morao da je vodim da lično podigne. mislim samo papir.:haha: malo sam je prošeto po pijaci da vidi cene i zaključio sam da na osnovu toga što je videla dovoljno je samo jednom dmevno da jede:haha:

E sad sam se zaj... Istekla mi lična karta pa sam morao da je vodim da lično podigne. mislim samo papir.:haha: malo sam je prošeto po pijaci da vidi cene i zaključio sam da na osnovu toga što je videla dovoljno je samo jednom dmevno da jede:haha:

Nemoj slucajno da se zeznes pa da ostavis otvoren forum i negde odes. Jedan nas kolega tako uradio pa mu zena natrcala na gadne stvari.:osmeh:

Nama ljudi al istina je, stalo nam zivinarstvo. Mislim na tov pilica i proizvodnju konzum jaja. Na ove cene hrane mala je vajda raditi a blizi nam se prolece. Sta god pomislim da bih krenuo, nekako mi se ne pocinje, nigde ne vidim neku kakvu takvu sigurnu profit. Islo je lepo sa tovom pilica ali pred kraj godine sve se pokarabesilo sa cenom pilica, a cena hrane i dalje ostala ista to jest velika. Mozda ce ovima ljudima koji se na veliko bave tim poslom svanuti, ako mi mali se povucemo iz posla. Ko zna.... videcemo.

Ja prodao po 130 zive vage.::jako_besan:: Puko ko zvecka.Da zlo bude gore preskocio 2 ture zbog punih objekata.Malopre me zovu.Traze pilice.Trenutno idu 160 zivi.I to je lose,a na tezinu onih mojih 1e do 1,2e po komadu razlika.Minimalna cena koja mora biti je 180 da se ne bi pucalo,a valja i zaraditi.Bese pre par meseci 200 i cak 210.Na malo 220.E to je vec nesto.Jedno je cinjenica.Drasticno se povecao ulog.Zarada se smanjila,a o procentu zarade da ne pricamo.Nekad je trebalo uloziti 1,5e,da bi se zaradio 1e.Zarada je uglavnom bila zagarantovana.U minus se nije moglo ni otici,ako su pilici zdravi.Danas ulog u pile ide duplo veci,a "dobit" varira od -2e do + 1e po komadu.Opet podvlacim pisem o zivima.Evo odgovora nekima,koji su me pitali dali ima zarade 1e po piletu.Rezultati se sumiraju na kraju godine,pa ko prezivi pisace.:osmeh:

Problem je sto se blizi februar mesec i trebalo bi se polako pripremati za posao. Ali po ovim cenama uredjenih pilica (270-280,0) i ovim cenama hrane ne pada mi na pamet da se upustam u posao. Govorim o hrani koja osnovu proteina ima u soj. sacmi a ne premiksima koji zadrzavaju vodu u celijama. Bila bi i sa ovim cenama uredjenih pilica neka sitna zarada ali za te novce necu da radim. Othranicu samo za potrebe domacinstva i mozda za svaju i to je sve u prolece.

Hvala puno.Sretna svima.:ppozdrav:Kad smo kod toga,ima li pravoslavaca i crkve u Maputu:sta: Mislim na starosedeoce.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh