Chat 9

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
што се тиче инсулина свака докторица има право да испише одређену количину а пређе зову их одозго бијо сам присутан кад је моја докторица рачунала колико још има право да препише
Znaci Barbula nema blage veze kako zdravstveno funcionise.

zoki , ja sam rekao da sam od lekara opste prakse cuo koliko placaju specijaliste , a ovo da specijalisti rade po selima cujem od tebe. Procitaj sta sam napisao. Da ne lupam ali 5-6 godina ako ne i vise se lijekovi narucuju telefonski , a upis lijekova u sistem rade sestre , koliko je meni poznato i to se radi preko automata , ostavljas poruku o podacima i lijekovima i poslije nekoliko sati odes podici lijekove, umjesto majke zovem da joj prepisu lijekove.

Ne znam koliko testiraju a niti me interesuje , mene su testirali , testiraju samo one koji imaju simptome koliko je meni poznato.
Ko je napisao da specijalisti rade po selima.

zoki napaisao
Kod nas se lekari opšte prakse ne vode kao specijalisti.Specijalisti su po bolnicama.
Ja sam popio prije podne 2 kruske , a i nije bila neka jaka , tako ne bi trebao da brljam;)
Prepisana covid medicina od eksperata:)

Znaci Barbula nema blage veze kako zdravstveno funcionise.
Ma imam ja i vise veze nego sto bi trebalo a ovo sto je kolega napisao je malo pobrkao loncice svaki lekar ima propisano koliko sme insulina da prepise ali po pacijentu jer svaki pacijent ima napisano koliko mu sleduje mesecno i to mu je, jer su ljudi i preprodavali

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Ma imam ja i vise veze nego sto bi trebalo a ovo sto je kolega napisao je malo pobrkao loncice svaki lekar ima propisano koliko sme insulina da prepise ali po pacijentu jer svaki pacijent ima napisano koliko mu sleduje mesecno i to mu je, jer su ljudi i preprodavali

A kad ima dovoljno zasto bi preprodavali i to insulin , tko bi kupio insulin od babe. Jel ti znas sta pises, procitaj ponovo.
Nije insulin tuce kokosijih jaja:) pa da baba prodaje na pijaci.

Majka ima problem jer su joj prestali prepisivati lijek za srce navodno ne proizvode ga vise , ispostavilo se da je skup i prepisuju neki jeftini genericki koji joj ne odgovara. Otac imao drugi problem , radilo se o jeftinom lijeku i prvo dobio Slovenacke proizvodnje , Krka i onda najednom mu projene u isti takav ali fajzerov koji je u biti skuplji , onda sam uspio od apotekara da dobijem Krkin ali poslije nekoliko puta apotekar dobio opomenu, pa poslije problemi kod lekara , jedva uspio da opet dobije od krke a ne fajzera , na kraju citam u novinama , potplacivali lekare , itd. da prepisuju njihove lijekove ako se radi o jeftinijim generickim lijekovima.

Kriza i pritisak na lijecnike opste prakse da ne prepisiju ili prepisuju jeftinije lijekove , normalno uvijek postoje ravnopravniji koji nemaju problema.

A kad ima dovoljno zasto bi preprodavali i to insulin , tko bi kupio insulin od babe. Jel ti znas sta pises, procitaj ponovo.
Nije insulin tuce kokosijih jaja:) pa da baba prodaje na pijaci.
Zato sto nemaju svi socijalno i ne mogu da ga dobiju na recept a ima i onih kojima prrpisana doza ne stize da izguraju mesec, i ja sam nekad morao da dokupim dok mi internista nije promenio insulin i sta ima veze ako je od babe nije ga baba pravila

Ma daj 95%... smesno, al verovatno se tako uci u njihovoj istoriji
Doduse nisu pobili sve, neki su umrli i od gladi kada su ih proterali sa vekovnih ognjista

A te boginje su dobili od pokrivača koji su im podijelili da im bude ugodnije, nije još bilo cjepiva. Tj. brinuli su o njihovom zdravlju. Nekako mi poznato.

Zato sto nemaju svi socijalno i ne mogu da ga dobiju na recept a ima i onih kojima prrpisana doza ne stize da izguraju mesec, i ja sam nekad morao da dokupim dok mi internista nije promenio insulin i sta ima veze ako je od babe nije ga baba pravila

Onda samo potvrdjuje ono sto sam rekao da nema novca a ne da nece da rade zbog korone. Pricao sam sa jednim tko je trazio od socialnog da mu ugrade cip za mjerenje razine secera u ruku (neki traze da im ugrade cip a drugi se bune , nikako ugoditi svima). Odbili su ga jer kao ne spada u tu grupu , traze od njega ako hoce da sam finansira mislim da je rekao oko 1500E ako ne i vise i da nema toliko.
Za one koji ne znaju dijabeticari moraju da se bodu po prstima da izmjere razinu secera i preko trakica i elektronskog aparata , sa ugradjenim cipom ne trebaju da se bodu samo bezicno ocitaju razinu secera u krvi.

To se zove senzor i naravno da ne mogu svi da ga dobiju preko socijalnog dok ne ispune odredjene uslove i prodju komisiju a meni nikako nije jasno sta si jednako navro da su pare u pitanju kad jednostavno nema lekara jer su svi zbrisali na bolovanje i nema ko da radi

KOristimo u kući (ne ja , ali član porodice) senzore , (te cipove kako ti kazes ) medtronic već 8 godina , a zadnje 2 senzore fri libre , i inzulinsku pumpu , tako da nema bodenja ni za mjerenje ni za davanje inzulina . Senzore je tada socijalno pokrivala samo Slovenija u regiji , a bogami i jedna rijetkih u Evropi , sad neznam . 100 trakica mjesečno je tri mjerenja dnevno što je ništa za pribliznu sliku kretanja secera dnevno , kad se on mijenja iz minute u minutu . Slobodno mogu reći da se razumijem u dijabetes više od bilo kog ljekara opšte prakse , ne samo ja nego mnogi drugi koji su prosli kroz to . Cista matematika .Ako se potrudis moze biti zivot kao potpuno zdravog covjeka.

Ma znam to je cela nauka i treba dosta vremena i zivaca da se sve ispostuje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh