Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj pojasni jos malo , drenaza da se radi od cigala slozenih u obliku slova p? A na kraju da je slijepi kraj? Moze se onda uraditi i od hrastovih ili bagremovih dasaka zakovanih i postavljenih na dno kao obrnuto slovo v ?
 
Imaju šupljikave cevi fi400 i fi 600 za drenažu
Evo kod nas kopaju selo za kanalizaciju
Kad će biti gotovo niko ne zna
Priča se da će biti 800e priključak
Za naše 3 kuće kupit ću cisternu



Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Aj pojasni jos malo , drenaza da se radi od cigala slozenih u obliku slova p? A na kraju da je slijepi kraj? Moze se onda uraditi i od hrastovih ili bagremovih dasaka zakovanih i postavljenih na dno kao obrnuto slovo v ?
Дрво ће временом иструлити. Тако је, целом дужином канала цигле поређати. Мој комшија урадио пре 10-ак година и решио се септичке и преливања. Мени било једноставније због позиције септичке, на канализацију прикопчавање али не и јефтиније.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Zanimljiv smo mi narod. Kako koja novina dođe iz EU zatiru nas :-D
Obavezan pojas davi, guši - kriva EU
Obavezna dnevna svetla, pogoreće nam instalacije -kriva EU
Podavili se u Obrenovcu - nisu, umrli su prirodnom smrću
Uvode se izvršitelji, za 1k din duga naplate 100k -krivi izvršitelji
Smanjuju se penzije - kriv MMF
Afera Krušik i Diplomac - kriv Đilas
Svinjokolj i rakija - kriva EU

Ja već imam utisak da ti zemljoradnici u EU izgledaju kao Etiopljani za vreme najveće gladi, a jedino mi rumeni i zadrigli :)
Noćas će biti i do -10, ne znam šta misle ovi iz EU i dal pametni sa tolikim mrazom :-D
 
A kako se završava taj kanal sa ciglom ? Ako je samo zatrpan znači kolko zemlja može da popije dok se ne zasiti ?
Ако сам га разумео добро, на крају цигла као да запушава тај канал, све се то лепо затрпа. Е сад колико може да прогута воде на сат, незнам, и колико му треба да се засити........знам да је рекао што дуже то боље (његов је сад 20 метара дугачак канал а у кући њих петоро ево већ 10-ак година).....али верујем да дуго дуго година се неће заситити.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Opet navijački postovi. U šaljivom tonu ;). Simpatični. Ali ...
Teorije zavjere nisu teorije ako se ostvaruju. Jel mogu ovi očarani kolom i hamburgerom to da shvate. Čak su i tvorci priznali postojanje duboke države .
Živim u EU. U pravu ste da je to hrpa pravila i obaveza. Stvar je samo u tome ko može iskoristiti pravila a izbjeći obaveze. Prije nekoliko godina jedan političar je potpisao da Austrijancima treba vratiti imovinu i mogu kupovati u RH objašnjavajući to da je također potpisao da i mi možemo kupovati po Austriji. Jel razumijete ili nije dovoljno plastičan primjer.
Ne bavim se stočarstvom ali znam da u nekoliko sela ne mogu kupiti prase kad trebam. Pametni će reći idi u mesnicu, hm.
Rakiju rijetko tko da peče, registracija kazana, porez na alkohol, može na crno kao nekad ali tu su komšije a i mušterije koje prijave poreznim organima, a druga stvar što i nema radne snage, odoše. Sad su uveli još neke namete zbog kuge, navodno. Ako nekog baš zanima mogu se raspitati kod kolege. Dokumentacija obimna i naravno skupa . Ima još ;)
 
@dejja
Mislim da je EU hiperregulisana i da nema slobode. Mnogo se pravila namece svima odozgo, a premalo ostaje na lokalu. Prvo mi pada na pamet zabrana klasicnih sijalica i zamajavanje oko obnovljivih izvora energije. U Nemackoj gde se forsira solar i vetar domacinstva struju placaju 30 centi po kWH !!!! U Francuskoj koja se oslanja na nuklearne elektrane cena struje je samo 10ak centi. Sto je najsmesnije kad pogledas Nemacka je zapravo znacajno povecala kolicinu ugljen dioksida nakon sto su poceli sa obnovljivim izvorima.

Svinjarije kod nas ukljucuju sve vece smanjenje moci mesnih zajednica i prenosenje u gradove. Seoski vodovodi koji bi trebalo da su u vlasnistvu onih koji su ih platili i izgradili se bez pitanja i bez nadoknade otimaju i predaju gradskim. Evo sad bez ikakvog obrazlozenja po novom zakonu o oruzju mogu da ti oduzmu oruzje, samo ako oni procene da ti nije ugrozena bezbednost. Dugorocni cilj je potpuno razoruzavanje naroda.

Onda ovo oko atesta za sve i svasta na autima - nije to nasa izmisljotina, to je (jako lose) prepisan zakon iz Nemacke, gde sve moras da upises u saobracajnu pa cak i velicinu guma i model felni. E sad sto su njihovi tehnicki pregledi pismeni pa nije toliki problem upisati normalnu izmenu druga je stvar. Sa druge strane SAD na primer u vecini saveznih drzava postoji samo test izduvnih gasova, a u mnogim drzavama cak i nema nikakvog pregleda. Tek 15ak drzava ima tehnicki slican nasem, pa opet ne ginu zbog neispravnosti vozila. Motor mozes da ubacis sta hoces u sta god hoces. Drzava Vasington sledece godine ukida test izduvnih gasova jer su ostvarili smanjenje zagadjenja i smatraju da im to vise ne treba. Gorivo im je duplo jeftinije nego kod nas zato sto je akciza mnogo manja ili ne postoji

Onda ajde slucajno pomeni da mozda treba malo pripaziti na integraciju migranata i da se malo uspori sa imigracijiom - odma te proglase rasistom, nacistom itd itd.

Preduzetnistvo preterano regulisano sto drasticno koci razvoj privrede, porezi visoki itd itd.

Ukratko smatram da se rigidni zakoni EU ne uklapaju dobro sa slobodarski nastrojenim srpskim narodom, i da nam na duzi rok donose vise stete nego koristi.
Ali ipak cesto smo i sami sebi najgori neprijatelji. Da komsiji crkne krava mentalitet i zavist cini mi se da su mnogo prisutni. Nek meni bude lose samo nek komsiji bude gore.
 
Poslednja izmena:
Дали је могуће празнити септичку буквално сваки други трећи дан пети не битно ,дали би се изцрпила после неког времена?Па после празнити само оно што оде у њу тј кад се напуни....
 
0569f88e2f81fc3ef8f0917605e53a7e.jpg


Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 
Kod nas će se ovh dana pisati peticija za izmeštaj migranata iz prihvatilišta u Kikindi.Vidite kako može.Verujem da će biti veliki odziv.Ako ne bude onda je i bolje da nas nema.
 
Narode koliko se vaši notari samonagrađuju (taksa) prilikom ostavinske rasprave, ovaj naš u Srbobranu 77-78000 din. sas pdv.
 
Garavih ima svuda, ovi kod nas ne prave probleme velika većina ozbiljni muzičari sviraju na tv, i inostranstvo voze od PORCHE, AUDI, MB,
Kuće su im kao u priči lavovi, kovane ograde,
Stvarno nikakvih problema sa njima
Ima ekipa što se bavi magijom i gatanjem bili su na tv-u isto na nivou se živi
Nama kad trebaju radnici idemo u tovariševo po njihove garave oni su sirotinja


Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh