Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu sam ja,posmatram vas Nekim cudom za sada ste dobri,nema uvreda i vise-manje argumentovano razgovarate.To je dobro,nastavite.
@ PGR
Vasi pogledi su levicarski,to je lepo.Medjutim,ja danas imam zadrsku prema tzv. Levim partijama na Zapadu,tipa Zeleni u Nemačkoj i slično.Vise sam za socijaldemokratiju,ne ovu laznu kao SDP u Nemačkoj,zato su i tako pukli na izborima.Vec mi su mi bliski pogledi Sandersa u SAD,cak i Trampa u pogledu protekcionizma.
Ne svidja mi se gubljenje nacije iz fokusa sto je bio slučaj kod kralja Aleksandra,Koce Popovica,a danas se to moze primetiti....
Socijalizam se uvek gradi u jednoj zemlji.Covecanstvo ne postoji kao univerzalni pojam.Postoje pojedinci u širim društvenim zajednicama sve do okvira jedne nacije-drzave.Pre više od dva milenijuma Rim nas je tome naucio-Ili si sa nama ili si protiv nas.Ne moze se biti istovremeno kao komunista neutralan i pošten prema npr. Srbinu,Hrvatu,Kinezi,Ameru i td.Prosto svaka nacija ima svoj različit interes,koji se u momentu može preklapati sa interesom neke druge nacije,ali to je uvek privremeno.
Zato nijedna ozbiljna država ne dozvoljava licima sa dvojnim državljanstvom da dodju na bilo koju važniju političku ili bezbednosnu funkciju.
 
Ja nisam ni levičar ni desničar ni demokrata ni nacionalista.Samo jedno znam-kako se živelo do 90ih a kako posle.Što su rušili Jugu kad nije bila dobra.Malo se Juga otela kontroli pa je to nekom zasmetalo.Rezultat-rat na prostoru bivše SFRJ u kojem niko nije dobro prošao.Jedino se Hrvati malo hvale ali ne znam čime jer su najebali svi na prostorima Hrvatske.Iz Bosne,Hrvatske-ko je mogao bež za Srbiju,jedan deo.Jedan deo bež u inostranstvo i smejali se ovima što su ostali da ratuju na svojim ognjištima jer nisu imali drugih::novac:: opcija.Šta su Hrvati,Srbi i Muslimani dobili-3 državice i mnogo žrtava i migraciju omladine od "lepog" života.Ovi što su plaćeni da sve to odrade su pomrli uz velike počasti a Vi-moja deco i unučad i praunučad......ima da plaćate te izlive nacionalizma i verskog fanatizma 90-ih.
 
Da Zorane ti si zapamtio to lepo i to je OK.,za to smo se borili.Ali da bi se to stvorilo neko je morao da bude krvnik a neko žrtva.Neko je morao pod zemlju,neko na Goli Otok ,Neko da bude OZNA,a neko narodni neprijatelj.To je bila cena,to je tako uvek.I danas da bi neko lepo živeo na Zapadu Kinez radi za dvesta evra,i ima rešetke na prozoru fabrike,da u momentu ne iskoči kroz prozor.Ili onaj naš jadnika u Leoniju..Ili je Tači juče prodavao organe..šta misliš čije? Da bi danas pokušavao da odigra ulogu mirotvorca...Sve ima svoju cenu koju uvek plate oni naivniji koji veruju u bratstvo i jedinstvo.
 
USA je proizveo Amerikanca, pa što nebi YU proizveo Jugoslovena? Primerom USA pokazuje da je YU mogla da funkcioniše.
 
U Europi to nije raslo, svaka takva drzava se raspala SFRJ ,SSSR(isto se raspala zbog nacionalizma prvenstveno ruskog) ,Cesko-Slovacka. Poslije prvog svetskog rata se raspala AustroUgarska, a jos prije Poljsko-Litvanska unija.
 
Ne piše se tako već 'vako:"Punk's not dead", inače naziv albuma grupe The Exploided.Dok sam bio školarac nije bilo zida na kom to nije pisalo kako sa is tako i bez, bilo valjda mnogo pankera dok sada nema.
Mislili ste mrtav je
mislili ste gotovo
al' napokon ste shvatili
Malcolm vas je zajeb'o

Nikad nije unisten
lovom i korupcijom
nikad nije zastrasen
vojskom i policijom
:ppozdrav:
 
Gorane vraćaš me u srednjoškolske dane kada se slušao punk, nosile karirane košulje, cargo pantalone obavezne Martikne i neizostavna Vijetnamka jakna.Neko je puštao kosu, neko brijao glavu da bude ćelav, neko bio lud kao Džoni Roten...lepi dani.
 
Ja sam bio malo kontraš...karirana košulja na belu ili crnu majicu,duga kosa, kožna rokerica,kecare i kaubojke ..a slušalo se svašta,sem dr iggyja i tako to...

- - - - - - - - - -

A onda sam skontao da su to sve pozeri,pa sam ošišan i sredjen,u cipelicama i košuljici fensi ipao po moto skupovima rok koncertima,svirkama itd...

- - - - - - - - - -

Medjutim i to je puklo...nemaš ni gde čestito otići vikendom...samo buba jala...brate
 
Nisam bio skroz u pank fazonu jer jednostavno nisam preteran ljubitelj istog ali sam u toku jer je brat bio okoreli panker pa sam mnogo stvari naučio i naslušao se pesama i pesama pošto smo delili sobu tokom srednjoškolskih dana.Hard Rok sam uvek voleo a pored njega i tokom školskih dana bavio sam se D.J radovima pa je Techno uz komercijalu bio ludilo i slepi miševi po žurkama.Boja kose plava, zelena, crvena, žuta.Fazonirana brada i brkovi kao poznati svetski di džejevi.Dođem kući na vikend svi me gledaju kao najvećeg drogoša :haha: a samo sam bio u svom fazonu.
 
Da Zorane ti si zapamtio to lepo i to je OK.,za to smo se borili.Ali da bi se to stvorilo neko je morao da bude krvnik a neko žrtva.Neko je morao pod zemlju,neko na Goli Otok ,Neko da bude OZNA,a neko narodni neprijatelj.To je bila cena,to je tako uvek.I danas da bi neko lepo živeo na Zapadu Kinez radi za dvesta evra,i ima rešetke na prozoru fabrike,da u momentu ne iskoči kroz prozor.Ili onaj naš jadnika u Leoniju..Ili je Tači juče prodavao organe..šta misliš čije? Da bi danas pokušavao da odigra ulogu mirotvorca...Sve ima svoju cenu koju uvek plate oni naivniji koji veruju u bratstvo i jedinstvo.
Slažem se da je neko ginuo da bi mi lepše živeli a mi to sve ispljuvali.Pa nisu Srbi četnici,Hrvati ustaše,muslimani mudžahedini.Osuđuju se cele nacije zbog kukolja.Ne smeju se zločini zaboraviti ali došle su generacije sposobne za rad koje nisu bile ni rođene u vreme sukoba na našim prostorima.Treba već jednom potisnuti mržnju,stvoriti opet neku uniju eks Jugoslavije i da mi postavljamo uslove EU a ne oni nama.Ovako se sa svim republikicama igraju mačke i miša.Nadam se da će ovom narodu jednom doći iz dupeta u glavu.
 
:haha: , stavio traktor MF prije nekog vremena na oglase , čisto onako , kad danas mi neki lik šalje pitanje , pa sam mu ljubazno odgovorio :haha: :

"Pozdrav drug, jel taj mf ima neki mjenjac sa puno struje? "

"
I motor je na struju , puni se noću na utičnicu a danju radiš. "

:haha:
 
У каквим заблудама људи и даље живе,опет би се уједињивали,спајали са неким ко све ради да нас затре.
Са ким да се уједнимо:
Црном Гором која сад хоће да нам узме цркву,где не смеш да истакнеш српску заставу,а албанске се вијоре у 5 општина,сад су за хуманитарни концерт у ХН поднели тужбу због заставе и песме Тамо Далеко.
Македноцима који не желе да испоруче албанског терористу које је убијао цивиле а и саме Македонце 99 и 00,као немају основа,узели му пасош само.
Хрватима који су колико јуче славили геноцид над нама у два рата,
о Босни не треба трошити речи,држава две државе која треба да покаже каква би та ваша држава била.Држава којој истиче рок трајања у сваком смислу и чека погодан тренутак да неко од моћника јој окрене леђа и ћао.
Словенија којој је пре месец дана на ливади пре Марибора стоји билборд 10 са 5 како припадник Словенске ТО држи на нишану младу војску ЈНА и испод пише срећан дан победе ил државности.
Доста овде има идота за које је неко главу или ближње дао да би они дисали и трошили ваздух.
Код краља је било како је било,ал доста упоређује економију и напредак 197'0 и краљевине из 1920 где пола ствари није било ни измишљено које су се користиле 1970,а ми их сигурно нисмо измислили.
А и оно ћопаво говедо се и само понашало као краљ,стотине вила,лимузина,авиона бродова,слика у свакој јавној установи,школи,његова задња била,ако си против идеш у подрум на дављење.

И све што сам навео се десило у задњих пар месеци,да се не спомињу године уназад,и опет би се уједињивали и братили.Усе и у своје кљусе.
 
Putine-u pitanju su vlastodršci u susednim zemljama.90% Crnogoraca bi sve promenulo da može.Hrvati slave,ni sami ne znaju šta.Što su isterali žene i decu nakon predaje Krajine za stolom.Oluja.Pa da je ušla Srbija u rat kako oni pričaju da su Srbi okupatori,malo bi im bilo Jadransko more a i drago mi je što do toga nije došlo_Oni žive u nekim svojim snovima.Umesto da su živeli normalnim životom sa komšijama kao i do tada nasedaju na nacionalne i verske propagande baš bivših komunjara pa čak i direktora jednog od najvećeg srpskog kluba-Partizana.Slovenci su uvek bli nešto posebno i moramo priznati da su najdisciplinovaniji na ovim prostorima.
Da kralj Aleksandar nije bio prepotentan cela Jugoslavija bi bila Srbija jer u Bivšoj Jugoslaviji je veliki broj Srba samo različitih veroispovesti.Pa ljudi-Mehmed Paša Sokolović je SRBIN.Šta dalje pisati:ppozdrav:
 
Зоране уз сво поштовање,није то само до властодржаца,ко је имао додира и са обичним народом види да је велика већина и даље таквог размишљања као и властодржци.Довољно је окренути се око себе и све се види,само треба реално погледати.
Словенци нису били дисциплиновани него љигави и од њих је све кренуло,прва дјеца су тамо изгинула свих националности зарад њихове државе.Срећа им је да су имали јака леђа иза себе и млаке и поткупљене генерале чувене ЈНА.НАравно свугде има добрих људи и нормалних,али нажалост деценијама нити имају утицаја нити их ко пита за шта.
 
Putine,Vi ste tamo bili bliže dešavanjima.Zanemarimo Srbe Hrvate i Muslimane.Da li misliš da je narod u Srbiji da se Kosovo odvoji,Naravno da nije.Ako ikad bude predat i pedalj Kosova biće zasluga naših političara a narod u svim republikama se bori za golu egzistenciju i verujem da im je dosta puškaranja.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh