Komuniciraćemo argumentovano, pa i sa komunistima(ako se ne stide priznati)..
Pa kad mislite da počnete?
Meni ovo pisanje sa gomilom linkova i slikama i pozivanje na sumnjive izvore lici na naseg kolegu Jevta.
Znači, nije ti neobično niti misliš da je sumnjiv izvor kad cika_jova, bez ikakvog obrazlaganja, postavi link srbijanskih online novina koje trube kako bi trebalo da dobijemo skoro 50 hiljada dolara po glavi stanovnika na ime ratne odštete, ali su ti moji komentari i skenirani dokumenti sa zvaničnih međunarodnih sajtova sumnjivi izvori... WTF?!
Očigledno ne vredi objašnjavati onima koji ne žele ili, ograničeni svojim DNK, ne mogu da shvate...
Nemamo mi dovoljno kvalitetnih informacija da zaključimo šta je istina. Neko nastrada u jednom režimu pa ga mrzi a neko u drugom i opet mržnja a nevide da su ih dotukli ljudi koji se kriju iza tog režima zarad svoje koristi. Postoje ideologije koje se u datom trenutku čine bolje od drugih ali ljudi ih ne slijede zato što su dobre već zato što su im korisne. Tako je uvijek bilo, tako je i sad i biće i u buduće. Čim se pojavi nešto gdje ima više koristi prećiće tamo. Nema to veze sa ideologijom.
Ljudi nisu na toj ljestvici razvoja da žive bez ideologija i potrebno im je da se iza nečega zaklanjaju kad dođe opasnost a osile se kad je to u što se zaklinju snažno.
Volio bi vidjeti pravog komunistu jer komunizam u svom izvornom obliku nije loše zamišljen.
Volio bi vidjeti pravog kršćanina jer ono što je Isus govorio nije loše za čovjeka.
Nije to za današnja čovjeka.
Ima informacija, ali ljudi nemaju više vremena ni da razmišljaju, a kamoli da traže podatke po raznim arhivama i analiziraju ih. Jure se novac i laka zabava, i to ti je to.
Inače, odlično si opisao našu svetinu - gledaju kratkoročnu ličnu korist i idu utabanim putem, ne gledajući da taj put vodi u provaliju.
A izvoli i video pravog komuniste... I njega i državu koju je vodio je izdao narod - poverovali su u priče da će u nezavisnosti i kapitalizmu raditi manje a živeti bolje, i tu smo gde smo.
Јебе ме једна ствар...Тито није воле Краља Монархију(чињеница зар не)?Кад га је сјебао оставио је његову творевину(чињеница зар не)?ВолеОЈе ћопа Александра и клањао му се ноћу док спава јер му овај оставио говеда на повоцу.........Јер да није другачије би се црте граница цртале.....ЗАР НЕ?
Pa promenjeni su društveno uređenje i imovinski odnosi - šta bi ti još?