Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad to budu culi Nemci ima da navale u bosnu kao ovi azilanti kod njihEvo nabrzinu jedna zanimljivost ustvari stvar za razmišljanje . Pokušaću što kraće , dakle ovde u BiH skoro je bilo neko testiranje kod djece u osnovnoj školi , viši razredi i mislim u srednjoj. Testiranje je neke Evropske organizacije i sprovedeno je u monogim Ev državama .Nešto kao funkcionalno razumijevanje i opšte znanje . Inače BH klinci su imali katastrofalne rezultate , i ubrojeni u grupu polu pismenih (a stalno se tumači da nam je obrazovanje na visokom nivou ?)
Ajde to je jedna tema , ali mi je zapalo za uho , najzanimljiviji odgovor na neko od poslednjih pitanja za učenike , a glasilo je otprilike jednostavno : "Jeste li srećni i zadovoljni ?"
Dakle u BiH je oko 90% odgovorilo da , a npr u zemljama Sj. i zapadne Evrope oko 30% učenika je odgovorilo da .
Ima dosta pouka iz ovog odgovora , meni je jako zanimljiv ?
Nece da voze lose zastarelo vozilo...Radnik treba poslodavcu, a ne obrnuto.Kad ljudi to shvate.
Evo skoro pricam sa jednim iz Nedeljkovica, nude platu 80 000 i nema ko da vozi, dakle u Vojvodini niko nece da vozi za 80000 dok na jugu voze za 30000.
Nisi u pravu. Penzioneri su uvek bili glasaci vlasti bilo Slobine, TAdiceve ili sadasnje jer im se ona naj lakse dodvori. Sto se tice Titovih pionira istina je bio sam to 70 i neke i bio bi srecan da se to vreme vrati. Mogao si da zivis od 10ha zemlje, radnici sa dve plate gradili kuce, kupovali automobile isli na odmor. Zdravstvo bilo besplatno, srecno se odlazilo u JNA iz nje izlazili ljudi. Gde, kad i zasto je sve otislo u pm mislim da za svog zivota necu saznati.Pa sad su penzioneri one generacije koje su i sjebale ovu zemlju.Titovi piniri i Slobini glasaci.
Ti kaloliferi i dalje greju. To je steta da se sad istarupira.Kaže meni jedan penzioner da je 5% extra povišica, švajcarci nemaju više a da je ostao Đilas, ukinuo bi penziju.
Šta reći, živimo u državi gde poljoprivrednik subvencionisan sa nekoliko miliona € sadi konoplju na 4ha, ima blinkere i značku. Ne zna šta je sejao a zna da zasad dogreva kaloriferima da bi dobio veći procenat THC.
Svaka biljka vredi preko 1K€. Eskobar bi mu zavideo. Koliko li ih još ima kod nas a da nisu imali nesreću da nalete na Eliota?
Jedan je u selu napisao ja podelim kako ocu, pa nek mrze mrtvog tatu, a medjusobno nek se vole.Jesmo, zajedno smo živeli. Jedina razlika je u matičnom broju a toga nema na saobraćajnoj. Inače što se tiče ostavina mislim da samo loši ljudi dozvole da odu na onaj svet a da za sobom ostave problem deobe... to se rešava (makar kod mene u familiji) dosta ranije, npr deda je dosta kupio i steko za života a da nebi greškom traktora nebi ni bilo ostavine, isto tako i otac imao je solidno nasledstvo i lepo je steko u životu a u katastru go ko pištolj... na vreme dao mojoj sestri šta je mislio a ostalo meni. Nevidim razlog zašto ljudi dočekaju duboku starost i nesrede deobne odnose nego ostavljaju potomcima razlog za svađu i mržnju...