grunt
Član
Волео би неко из искуства да ми каже,20% кад су у питању наплате типа експропријација земљишта кућа итд....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Najpraktičnije je kabal ukopati u zemlju.
Ja sam ga ubacio u plastičnu vodovodnu cev. Ta cev treba da ide skoro bar metar iza i ispred ulaza u zemlju.
Dužina je preko 40m. I ako nekad budem imao ove pužne elevatore sa 4kW+ motorima, pa bude radilo dva komada u paru (mali plus veliki), onda plus je još u kujni el bojler, plus el šporet, pa da ne mislim šta mi je uljučeno sve odjednom...
- - - - - - - - - -
Jeste, slažem se, ali u tom slučaju imam da razbijam dosta betona...
Treba mi neka preporuka za prodavnicu elektro materijala,elektro kablova i toga.
Ako neko zna....
Rođak u australiji se sporio sa osiguranjem. Pala skela na gradilištu i polomio petu. Zakrpili ga ali tražio otšetu. Isplatili mu posle 2god natezanja 1M AU dolara. Rekoh mora da ti je advokat uzeo 20%? Kakvi procenti? 14200dolara. Imam fiskalni račun i štampani u kome piše cena svakog izlaska.
Samo kod nas se radi u procentima. Tvoja šteta bude radost advokatu a ne posao.
Takav problem sam imao pa sam menjao one glavne nožaste osiguračePrvo moraš da vidiš koliku saglasnost za KW imaš na kući obično je to 11KW,to znači da toliko struje možeš da "povučeš" u jednom momentu a da ti glavni osigurači ne izbijaju.Tako da džaba vučeš kabl 5x 10mm2 ako ti potrošnja u jednom momentu prelazi dozvoljenu.Drugo ako kabl ne može ispod zemlje što bi bilo najbolje jer ga zemlja hladi,onda najbolje uz sajlu ali prethodno provući kroz PVC bužir.Kabl uzimaš običan sa punim presekom.