Sudarski Bojan
Član
Al onog sto radi selfi sa drugaricom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Još nam ovo treba
Sećate se da su Japanci imali veoma skupu aferu sa automobilima kojima zaglavi gas. Čini mi se da je to bila neka Toyota. Za malo propala fabrika zbog toga, iako je to bio slučaj možda jedan u 100.000.
Opel i Ford s TDDi imaju slične manifestacije kod bosch pumpe, ali to nikad nije bila afera. To je normalan kvar na autu.
Onda Fiat, Lančija i Opel imaju problem sa servo volanima. Iznenada auto sam namota pun levi ili desni. Vozač i ne bude svestan zašto je sleteo sa puta. Fabrike su kasnije našle rešenje za to ali nisu radili prepravke na već prodatim modelima kroz servisnu mrežu. To nje smelo da se prizna jer EvroAmerički automobili smeju da se kvare a ostali ne smeju.
Jedina afera koja je izašla je bila mućka sa izduvnim gasovima. E to je valjda bio mali rat USA i EU industrije.
To sa zaglavljivanjem gasa je bilo za TOYOTA PRIUS u USA. Kasnije je navodno dokazano da je vozac namerno nagazio gas i drzao kocnicu valjda da sroza ugled ovog proizvodjaca.
Dobro bre Grabik gde sam ja spomenuo kamione i skandinavske zemlje i profesionalne vozace? Ne znam zasto mene citiras kad pises o necemu drugom? Ovaj slucaj za koji sam pisao su kocnice bile ispravne, nisu otkazale.
Pravite urbanu legendu, dokazano je za tojotu da je imala fabricke greske kao i oni boing avioni , to je cak priznala i tojota i povukla kola. Nekoliko ljudi je to kostalo zivota. Pa da li si probao da kocis sam nekim jeftinim autom 180km na sat , a da ima prometa oko tebe. Probaj , ne smanjuj gas, gas do daske i koci sa 150km/h , javi iskustva da li na jeftinim kolima te kocnice ostanu ispravne.
- - - - - - - - - -
I kakvo "zaglavljivanje" pedale gasa na tojoti kad ima potenciometar i preko zice se prenose komande motoru , zaglavili se elektroni u zici , pod odredjenim okolnostima je glavna elektronika ili kompjuter "bagovala" i auto je podivljao , mogao je da pritiska pedalu gasa koliko je htio, vozac je u tom slucaju postao samo putnik u toj tojoti .
Hladan lem na senzoru pozicije volana, nema sta da ga napadate prodao sam ih onoliko i hvala Fiatu na tome A i naravno motor serva je boljka ako se ugasi servo na pun, 2 hiljade popravka tj skines svoj dobijes nov, a menja se za 15 min
Kako Temsa autobus star godinu dana dobije iberturazu u centru bg-a pa se vozac zakuca u zid? A nigde nema dima na auspuh sto je posledica iberturaze? Jednostavno zaglavi ta elektronika gasa da se najprostije izrazim. I to na MAN motoru koji je po kvalitetu u rangu Toyote