Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nalupo si se ti gluposti.Pa zasto dajes drzavi ako ti nije dobro ne moras uplacivati doprinose..ako i dalje nije dobro odes u Austriju,Nemacku,Italiju i budes gastrarbajter i gledas nas sa one strane i sve ok.Mislim glupo poredjenje cena poput nafte koje formira trziste,kao kad bih ti ja rekao da je za vreme druga Tita nafta bila(lupam)20din a sad je 160din.Ves masinu si mogao kupiti za tepsiju paljusa a,sad ta Gorenje masina kosta dobrih 300e.Radio sam poljoprivredu i za vreme Milosevica dok nisu bile subvencije,i za vreme Dosmanlija sa subvencijama koje su dobro dosle,radim i sad kao da ih gotovo i nema i nastavicu(do kad?pa dok mi se isplati kao i svaki posao).A,meni je zao sto ne moze kao nekad da se sedne u kafanu u centru sela i tu je Kajn,tu je ovaj sa pecatom mesne zajednice i samo se stampaju ugovori o koriscenju zemljista koje se i ne radi ali,zasto bi se i radilo kad se pokupi 80h i uzme se 8000e i svi zadovoljni.Ba me interesuje gde su sad ti veliki poljoprivrednici,i bas me interesuje sta su unapredili u poljoprivredi od ti 14000 din subvencija.
Nije realno ocekivati da svako ko god dodje na vlast pljacka drzavu i da se to moze promeniti preko noci,takodje nije realno da se uplacuje penz.i socijalno 1200e godisnje a,da se ocekuje 500e mesecna penzija.
Ko god je sebi dozvolio da ga ovi maloumnici, ne sada vec i pre izbora ubedi u bolja vremena i dozvolio kao sto kazes da mu psihu promeni, taj stvarno je zreo za jedan test u psihijatriji na kojem ce pozitivan sigurno biti.NEMA POTREBA ANALIZIRATI OVAJ CIRKUS budzati nece otici sam moja drugarica koja je najaci NEUROPSIHIJATAR u PODUNAVSKOM REGIONU mi je rekla da nezna kako ce se sve zavrsiti i precizno je rekla po simptomima i sindromima kao i ovo plakanje,drhtanje o kakvoj se teskoj MENTALNOJ BOLESTI RADI ali nazalost taj COVEK VODI JEDNU EVROPSKU DRZAVU KOJA JE U VRLO NEZAVIDNOJ I KRAJNJE ALARMANTNOJ SITUACIJI ZA SPAS ali covek je sve podkupio,hipnotisao,korumpirao,zaplasio,izdrogirao putem medija i sada se krecemo velikom brzinom ka kanjonu Morace medjutim potrebno je uzdignuti se iznad svega i spasiti psihu jer sve ide na nervnoj bazi[
PEET....Ne znam na koje prazne zidine ti mislis,ali nabrojacu ti samo neke firme,kopje su i 90 ih vecina poslovalui u plusu i prodate su za tepsiju girica i to bas od zute bagre,Jesu zuti prodali dosta toga i to stoji ali da li si se pitao sta je prodato? Ono sto vise nije bilo nikakve sanse pokrenuti iznova. Prodate zidine koje su bile prazne od silnih kradja od '90 do 2000.
Pun mi je .... onih kome istorija cirkusa na ovim prostorima pocinje od 2000 god. na ovamo a prave se ludi po pitanju toga ko je sje.o totalno drzavu od 90 do 2000!
Druze kod mene u selu skocio zakup za 50e po ha,a sve manje i ima zemlje jer dodjosi ispravise kuce,hale i pokupovase ono malo sto je ostalo.....ne znam gde ima to za dz, ja imam neki info da je kod tebe u selu davno vec zakup 150e po ha.....Ne znam da li je bili mućki u vreme 14.000, ali nešto ne verujem jer znam da tada nije bilo parloga, renta je bila 200€. Danas ima parloga sve više i više. Renta je opet pala na 0€ po hektaru u ravnici uz Moravu gde je zemlja 1klasa. Samo radi, ne treba pare, da ne nikne bagrem.
Nafta je bila više subvencionisana. Čak je i ova ekipa 2013-te zadnji put davala -50din po litru. Sada su, videvši da se zaoštrava uveli 1200din.
Ne menja se ništa za noć, ali za 7god dete pođe u školu a ti se pozivaj na noć.
Niko ne obezvredjuje nas rad,ako pod time podrazumevas da su niske otkupne cene,pa cekaj ko brani tebi i meni da krenemo sa otkupom suncokreta i mi da diktiramo cene?niko?Sir u Pozarevcu na pijaci je od 400 do 500 din po kg mi ga prodajemo skuplje jer imamo kvalitet.Da li smo mi lopovi sto prodajemo skuplje ili je neko mozda budala sto placa skuplje?Nisu kod nas velike takse vec veliki prohtevi mnogo je skuplji zivot gore i jedan pojedinac ne moze izdrzati taj finansiski teret,zato rade svi tj cela porodica tek onda ostane nesto.Da je skup dizel jeste,da li mozemo tu nesto promeniti oko cene ne mozemo.Ali zato mozemo smanjiti prohode i ustedeti izborom odgovarajucih prikljucaka.86 god bilo je 5 zaposlenih osoba na 1 penzionera,danas je to obrnuto i nerealno je ocekivati vece penzije sa ovim izdvajanjima.E,nikom bog da ne da sto bi rekli stariji,pokojnog dedu kad sam vozio na onkologiju u Beogradu jedan dan u bolnici je kostao oko 300e.Toliko je izdvajao pio,tj toliko bolnica naplacuje od Pia ili kako to vec ide.Zasto mislis da su subvencije po radnom mestu samo kod nas?Mislis da ih nemaju zemlje u okruzenju? Vrati se sve to kroz poreze,doprinose,javnom potrosnjom i normalno proizvodom.Takodje je velika konkurencija zemalja u okruzenju i svi se takmice da ponude sto bolje uslove da bi investitor otisao kod njih.Ako ti neznas raditi poljoprvredu i poslovati u plusu bez subvencija onda razmisli o drugacijem pristupu.Ne bih da se raspravlam sa tobom na forumu a komšije smo.Što bi ja išao u inostranstvo u 40 godina, a ovamo samo uložili moja porodica i ja gomilu para,rada,truda,znoji,odricanja i ostalog.Da bi ovde došao fašista bez dana radnog staža i obezvredio sav naš rad.Što bi ja ovde plaćao naftu više nego u Nemačkoj i Austriji.Nije problem cena nafte na tržištu već takse,akcize i porezi koji su u Srbiji naj veći.Nema ni jedna zemlja u Evropi skuplji dizel za poljoprivredu od Srbije.U pravu si da je bilo zloupotreba što se tiče subvencija,što ne znači da sam ih ja zloupotrebljavavi napredno-fašistički ološi kada su došli na vlast zaposlili su u državne uprave svoju stranačku vojsku a pritom nisu otpustili predhodne,pa zašto nisu sa tim viškom birokratije vršili kontrole ko koliko stvarno obrađuje a koliko registruje i prima subvencije?Meni je tih 14000 puno značilo i prilično sam unapredio poljoprivrednu proizvodnju.Što se tiče penz.i zdravstvenog od 1200 evra,ni to nije realno-trebalo bi biti mnogo manje,jer poljoprivredne penzije su oko 100 eura a državne zdravstvene usluge ništa ne vrede -sve se plaća,osim ne dao Bog bolnica.Kako picoustom-stranom plaćeniku nije teško da izdvoji 10 000 evra stranom investitoru za subvencije po radnom mestu a radnik prima 25 000 dinara?Kada bih dobio 10 000 evra i ja bih zaposlio nekog radnika.
Nije mi krivo kad neko živi u gradu i prima pristojnu platu i podržava av,ali mi je strašno krivo kad neko ko se bavi poljoprivredom i zna šta nam je ovaj uradio i podržava to.
Niko ne obezvredjuje nas rad,ako pod time podrazumevas da su niske otkupne cene,pa cekaj ko brani tebi i meni da krenemo sa otkupom suncokreta i mi da diktiramo cene?niko?.
Pametno si ovo rekao. Tako ja i ocu kažem, ako ti se vozi A8, ma vozi bre ko ti brani? I on kaže Niko taj Niko je mnogo dobar čovek.
Verujem da nisi razumeo sarkazam, ali nema veze. Ne može svako da razume kao što ne može ni da vozi A8
Uzgred, sir kupujem na pijaci po 250. Blago vama za 400 i 500. Južnije je verovatno još skuplji.
Sve prevaranti
Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока